четвер, 06 липня 2017 16:54

Бійця "Донбасу" поховали через два роки після смерті

  Бійця батальйону "Донбас" Володимира Самойленко поховали через два роки після його смерті. Фото: ua.censor.net.ua
Бійця батальйону "Донбас" Володимира Самойленко поховали через два роки після його смерті. Фото: ua.censor.net.ua

6 липня з бійцем батальйону "Донбас" Володимиром Самойленком змогли попрощатися рідні та побратими. Його останки ідентифікували з третьої спроби наприкінці червня. В Україні невпізнаними залишаються 74 українських герої, які загинули за час російської агресії. Більшість полягли в перші роки війни.

Володимира Самойленка відспівують на Майдані. Два роки тому він героїчно загинув під час боїв за Дебальцеве. Історію бійця з Полтавщини розповів один з тодішніх командирів на позивний "Моряк", який бачив тіла Володимира та інших побратимів під колесами ворожого "Уралу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озвучили кількість загиблих військових від початку АТО

Забрати загиблих з поля бою тоді не вдалося. За кілька днів останки віддали під час обміну. Українці поховали їх, як невідомих солдатів.

"Останки не могли ідентифікувати. Так само, як багатьох хлопців з Іловайська. Вони обгоріли сильно. Родичі відмовляються вірити, що то їхні сини загинули", – розповів побратим Володимира Самойленка Валерій "Хромой".

У Дебальцевському котлі взимку 2015-го загинули щонайменше 110 українських бійців. Перед цією трагедією ще був Іловайськ, де терористи обстріляли зелений коридор, яким йшли українські бійці. Понад 200 українських захисників загинули, сотні зазнали поранення. Загалом за три роки війни, згідно з офіційними даними, загинули понад 2 тис. військових, а десятки тіл ще досі невпізнані.

Зараз ви читаєте новину «Бійця "Донбасу" поховали через два роки після смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути