вівторок, 18 липня 2017 10:32

Бійця АТО демонстративно поховали на краю кладовища

Бійця АТО демонстративно поховали на краю кладовища
АТОшника поховали на краю кладовища. Фото facebook

На Херсонщині в селі Громівка бійця АТО, який трагічно покінчив з життям самогубством, священик РПЦ демонстративно поховав на краю кладовища.

Про це повідомив Настоятель Свято-Покровського храму Херсонської єпархії УПЦ КП Сергій Чудінович.

"Солдат наклав на себе руки. А місцевий пастир православний замість того, щоб надати духовну підтримку сім'ї, нічого мудрішого не вигадав, як наполягти на демонстративному похованні на межі сільського цвинтаря", - йдеться у повідомленні.

Чудінович підкреслює, що місцеві жителі зовсім не поділяють позицію "місцевого агента Російської православної церкви в Україні".

У 2014 році отець РПЦ Олександр Павлусь здійснював антидержавну діяльність, висловлюючись як сепаратист і його приїздило сповідати СБУ.
У коментарях місцева журналістка Любов Лагутенко зазначила, що боєць покінчив з життям після сповіді у священика. За словами журналістки, раніше самогубців ховали на місцевому кладовищі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед труною АТОшника закрили церкву.

"Боєць контужений був, пішов до церкви знайти душевну втіху. Після попівської сповіді прийшов і повісився. Можна тільки здогадуватися, що порадив йому провокатор з хрестом", – йдеться у повідомленні.

У Жовкві на Львівщині назріває громадський конфлікт, пов'язаний з діями церкви московського патріархату. Церковні служителі УПЦ МП не удостоїли навіть відкрити дверей храму, провести в останню путь загиблого 27-річного Володимира Турчина.

Зараз ви читаєте новину «Бійця АТО демонстративно поховали на краю кладовища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути