Ексклюзиви
субота, 16 червня 2018 14:45

Аваков назвав, що потрібно для звільнення Донбасу

Аваков назвав, що потрібно для звільнення Донбасу
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков: "Перш за все потрібно прийняти закони про амністію та колаборантів. Щоб винні у смерті українських мирних жителів та військовий понесли покарання". Фото: Уніан

Україна повинна боротися не лише за звільнення територій Донбасу. Крім того, активно використовувати механізми контрпропаганди.

"Ми пропонуємо механізм "маленьких кроків". Коли Україна першочергово демонструє якість життя та повагу до людини на вже звільнених територіях. Це механізм контрпропаганди, який також повинен працювати. Це боротьба за розум тих людей, яких задурила російська пропаганда", - заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомили у прес-службі МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перетворює жителів Донбасу на свиней - Геращенко

За його словами, механізм контрпропаганди можливий за підтримки міжнародних партнерів та бажання самої України. Водночас агресор Росія повинна прийняти ці правила.

"Перш за все потрібно прийняти закони про амністію та колаборантів. Щоб винні у смерті українських мирних жителів та військовий понесли покарання. Всі, хто стріляв, вбивав, хто користувався перехідною ситуацією воєнного часу, знущався з місцевого населення - чекає покарання. А наприклад, лікарів чи вчителів, які змушені були виживати на окупованих територіях - наше суспільство підтримає", - наголосив Аваков.

Арсен Аваков у стратегії відновлення цілісності Українизапропонував заборонити жителям окупованого Донбасу голосувати на виборах. Зокрема, у документі пропонується не менш ніж через 3-5 років після деокупації відновити право жителів раніше окупованих території голосувати на виборах до центральних органів влади України. Передбачається, що поспішне проведення виборів на таких територіях може сприяти відновленню конфлікту з новою силою.

Зараз ви читаєте новину «Аваков назвав, що потрібно для звільнення Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути