понеділок, 23 листопада 2020 15:32

Арестович просто створює шум. Миротворців на Донбасі не буде

Арестович просто створює шум. Миротворців на Донбасі не буде
Зеленський не наважеться йти на російські поступки. Фото: EPA/UPG

В Україні не буде миротворчої місії, бо Росія не погодиться на незалежний контингент, а Україна не пустить до себе росіян.

Для України прийнятніша місія в Косово 1994 року. Тоді контингентом керувало НАТО, а її відправили після голосування в Раді безпеки ООН, розповідає Gazeta.ua Богдан Кузьмич - політичний аналітик, член Ради громадського контролю при НАБУ.

"У Радбезі є Росія, яка набагато сильніша ніж 1994-го. Маючи право вето, РФ не дозволить введення місії, яку не зможе контролювати. Франція теж не проголосує "за", бо не має коштів фінансувати миротворчий контингент на Донбасі", - говорить експерт.

Росія зацікавлена у створенні місії, яку зможе контролювати, тому спонукатиме Україну піти на поступки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президенти змінюються, а Росія - ні. Експерт розповів, чому закрили КПВВ

"Усі інші версії введення місії гірші за цю, бо це ті, на які можна знайти гроші. Найперша зацікавлена в цьому держава – Росія, бо зможе фінансувати і контролювати її. Це той варіант, на які ми не погодимося, бо маємо політичну волю, щоб Росії відмовити, і маємо сильні позиції, щоб не звертатися до неї із такою пропозицією", - каже Кузьмич.

Експерт припускає, що план Арестовича є білим шумом.

"Варто було-би поцікавитися в Арестовича, хто фінансуватиме ці сили і хто складатиме основне число її особового складу", - підсумовує він.

Речник української делегації Олексій Арестович розповів про план Б президента Володимира Зеленського щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Неофіційно вам кажу про план Б, як приватна особа. Він дискутується в кулуарах. І ключове слово там - миротворці", - розповів чиновник в інтерв'ю ТСН.

За його словами, від плану Петра Порошенка план Зеленського нічим не відрізняється.

Зараз ви читаєте новину «Арестович просто створює шум. Миротворців на Донбасі не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути