четвер, 01 червня 2023 08:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики спрогнозували, де росіяни підуть у наступ

Аналітики спрогнозували, де росіяни підуть у наступ
Росіяни планують наступати на Хромове, вважають аналітики США. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники на фронті планують наступати на Хромове Донецької області.

Армія РФ посилила артилерійські обстріли на цьому напрямку, сказано в свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"31 травня росіяни здійснили на Донбасі обмежені наземні атаки навколо Бахмута. Український Генштаб повідомив про безуспішні наступальні операції росіян поблизу Оріхово-Василівки та Білої Гори", – йдеться у повідомленні.

Водночас один із російських військових блогерів стверджує, що окупанти мають на меті захопити Хромове, аби створити умови для майбутнього просування в напрямку Краматорська. За його словами, загарбники посилили артилерійські удари в цьому напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: останні новини з передової від ЗСУ

Бої точаться зараз між Іванівським і Кліщіївкою. Сили регулярної армії РФ, добровольчі формування і сили безпеки так званої ДНР займають позиції в Бахмуті. Біля самої Кліщіївки тривають позиційні бої. А "вагнерівці" продовжують свою постійну допомогу на місці.

Підрозділи Збройних сил України тим часом дещо просунулися в районі Білогорівки на Луганщині.

Російська Федерація, зазнаючи великих втрат, продовжує вести загарбницьку війну проти України. Ворог застосовує тактику терору, намагаючись залякати населення, завдає ударів, здійснює обстріли не лише військових, а й цивільних об'єктів. Сьогодні вночі противник знову застосував ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер" по об'єктах цивільної та критичної інфраструктури Київської області, повідомив уранці 1 червня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Попередньо, 10 із 10 ракет були знищені.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики спрогнозували, де росіяни підуть у наступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути