четвер, 01 червня 2023 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза дуже висока: Генштаб попередив українців про небезпеку

Загроза дуже висока: Генштаб попередив українців про небезпеку
Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою. Фото: pixabay.com

Російська Федерація, зазнаючи великих втрат, продовжує вести загарбницьку війну проти України. Ворог застосовує тактику терору, намагаючись залякати населення, завдає ударів, здійснює обстріли не лише військових, а й цивільних об'єктів.

Сьогодні вночі противник знову застосував ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер" по об'єктах цивільної та критичної інфраструктури Київської області, повідомив уранці 1 червня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Попередньо, 10 із 10 ракет були знищені.

"Протягом минулої доби росіяни завдали трьох ракетних та 29 авіаційних ударів, здійснили 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, інша інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою", – йдеться у повідомленні.

На Сіверському та Слобожанському напрямках протягом минулої доби ворог завдав авіаційного удару в районі Плетенівки Харківської області, здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Карповичі, Тимоновичи, Янжулівка, Галаганівка Чернігівської області, Середина-Буда, Прогрес, Фотовиж, Студенток, Гірки, Атинське, Шпиль, Угроїди, Велика Писарівка Сумської області, а також Уди, Гоптівка, Липці, Стрілеча, Зелене, Тернова, Стариця, Гатище, Вовчанськ, Плетенівка, Вовчанські Хутори, Огірцеве, Мала Вовча, Варварівка, Чугунівка, Амбарне, Григорівка на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія з новою силою атакувала Київ: серед загиблих – діти

На Куп'янському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Кислівки та Котлярівки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів з боку РФ зазнали Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Западне, Масютівка, Кислівка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку агресор завдав авіаційних ударів в районах Тернів та Сіверська Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Невське і Білогорівка Луганської області та Новосадове, Торське і Спірне на Донеччині.

На Бахмутському напрямку від ворожих артилерійських обстрілів постраждали Краматорськ, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Часів Яр, Іванівське, Предтечине, Біла Гора, Диліївка, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Авдіївки. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Новокалинове, Орлівка, Авдіївка, Тоненьке, Сєверне, Нетайлове, Карлівка, Первомайське і Невельське Донецької області.

На Мар'їнському напрямку артилерійських обстрілів зазнали Курахове, Максимільянівка, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда, Єлизаветівка, Катеринівка, Костянтинівка та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районі Вугледара та Пречистівки. Здійснив обстріли населених пунктів Богоявленка, Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Золота Нива, Шахтарське та Велика Новосілка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник здійснив обстріли населених пунктів Времівка, Вільне Поле, Новосілка, Зелене Поле, Новопіль, Темирівка Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка та Степове Кам'янське, Запорізької області; Берислав, Козацьке, Іванівка, Антонівка, Комишани, Дніпровське, Кізомис, Широка Балка Херсонської області та місто Херсон.

Розпочалася 463-тя доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби підрозділи Сил оборони відбили на Донбасі 21 ворожу атаку.

Авіація ЗСУ завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, з них два по зенітно-ракетних комплексах росіян. Нашими захисниками було знищено п'ять ворожих розвідувальних дронів. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління окупантів, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, два склади боєприпасів та дві станції радіоелектронної боротьби.

Зараз ви читаєте новину «Загроза дуже висока: Генштаб попередив українців про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути