четвер, 01 червня 2023 07:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронті: останні новини з передової від ЗСУ

Що відбувається на фронті: останні новини з передової від ЗСУ
На півдні України противник продовжує вести оборонні дії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 463-тя доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Росія, зазнаючи великих втрат, продовжує вести загарбницьку війну.

Противник зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби підрозділи Сил оборони відбили на Донбасі 21 ворожу атаку, повідомив уранці 1 червня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Авіація ЗСУ завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, з них два по зенітно-ракетних комплексах росіян. Нашими захисниками було знищено п'ять ворожих розвідувальних дронів. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління окупантів, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, два склади боєприпасів та дві станції радіоелектронної боротьби", – йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка на фронті залишається сталою. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія з новою силою атакувала Київ: серед загиблих – діти

На Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії західніше Масютівки Харківської області та у напрямках Новоселівського і Стельмахівки Луганської області. На Лиманському напрямку росіяни безуспішно спробували наступати південніше Білогорівки.

На Бахмутському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямках Оріхово-Василівки та Білої Гори. На Шахтарському – завдав авіаційних ударів в районі Вугледара та Пречистівки.

На Авдіївському напрямку агресор наступальних дій не проводив. На Мар'їнському напрямку наші захисники відбили усі атаки противника в районі міста Мар'їнка. Там же ворог завдав авіаційного удару.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

Ситуація на передовій у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донеччині тривають.

Російська армія провела безуспішний наступ поблизу Масютівки на Харківщині. Водночас війська РФ на Луганщині не проводили наступальних операцій у районі Кремінної. ЗСУ тим часом продовжують відбивати всі спроби наступу росіян поблизу Новоселівського, Торського, Білогорівки та Спірного.

Російські блогери стверджували, що російські сили просунулися до Білогорівки з північного сходу та намагаються оточити ЗСУ в цьому районі і аж до Масютівки. В ISW не бачать візуального підтвердження цьому.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: останні новини з передової від ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути