субота, 29 жовтня 2022 06:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW з'ясували, чи змінить мобілізація в РФ ситуацію на фронті

Аналітики ISW з'ясували, чи змінить мобілізація в РФ ситуацію на фронті
РФ не досягла прогресу на фронті. Фото: eastnews.ua

Російська армія в Україні не досягла значного прогресу в районі Бахмута і в цілому вздовж лінії фронту на Донбасі.

На тлі великих втрат на північному сході та півдні України, Російська Федерація фальсифікує заяви про наступ у районі Бахмута, щоб імітувати успіх хоча б в одному секторі на полі бою, повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW.

"Окупанти домоглися лише обмеженого наступу на український опорний пункт в Бахмуті на Донеччині, але дуже повільними темпами та з великими втратами. Водночас завершена так звана часткова мобілізація в Росії навряд чи вплине на бойову міць РФ на фронті", – пишуть аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміна пріоритетів: аналітики США з'ясували, куди РФ планує спрямувати сили

Російський диктатор Володимир Путін описав співвідношення між мобілізованим персоналом для бойових та допоміжних операцій в Україні як 50 на 50. Таке співвідношення передбачає, що загалом 150 тис. мобілізованих військовослужбовців буде розгорнуто для бойових дій в Україні після завершення навчання, імовірно, десь у листопаді.

"Направлення Росією 41 тис. погано навчених військовослужбовців в Україну, можливо, тимчасово зміцнило російські оборонні лінії, хоча ці резервісти ще не зіткнулися з тяжкістю великого і підготовленого українського контрнаступу", – йдеться у звіті експертів.

Попереднє розгортання не призвело до значного збільшення бойової сили РФ. Таким чином, розгортання додаткових 110 тис. мобілізованих у бойових частинах навряд чи змінить траєкторію війни, вважають в ISW.

У країні-агресорці Російській Федерації заявили про завершення "часткової" мобілізації.

Заяву в п'ятницю, 28 жовтня, зробив російський міністр оборони Сергій Шойгу. Шойгу сидів за столом з президентом РФ Володимиром Путіним. Доповідав йому про перебіг мобілізації.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW з'ясували, чи змінить мобілізація в РФ ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути