пʼятниця, 26 січня 2018 12:33

Американський військовий розповів, як росіяни боротимуться проти Javelin на Донбасі

Американський військовий розповів, як росіяни боротимуться проти Javelin на Донбасі
Росіяни відслідковуватимуть місце дислокації Javelin на Донбасі - американський військовий. Фото: MilitaryArms

Росіяни на Донбасі відслідковуватимуть місцезнаходження американських протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Про це заявив генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес, який до грудня 2017 командував сухопутними силами США в Європі, на брифінгу Гельсінської комісії, передає VOA.

"Не знаю, як українці їх використовують, але переконаний, що росіяни будуть відстежувати місцезнаходження Javelin, тому що це дуже ефективна система, яка може змінити те, як люди сприймає ситуацію ... Відтепер росіяни знатимуть, що Україна має Javelin. Це, я вважаю, змусить росіян, сепаратистів переглянути їхні дії", - зазначив відставний генерал.

Він відзначив, що Javelin в українському арсеналі може "змусити противника відмовитися від тактики захоплення невеликих шматків української території в сприятливі моменти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вирішити конфлікт на Донбасі можна за 12 місяців" - Волкер

Крім того, Годжес підкреслив, що ключове питання полягає в тому, як українці будуть використовувати дані системи.

"Коли ми надаємо військову систему іншій країні, зброя є частиною пакета, який включає підготовку. Це не чарівна паличка, але я вважаю Javelin надзвичайно хорошою зброєю", - сказав генерал.

Миротворча місія ООН на Донбасі буде справді дієвою лише якщо в ній братимуть участь "серйозні, кваліфіковані сили, які можуть насправді повною мірою діяти відповідно до мандату".
У цьому переконаний Бен Годжес, генерал-лейтенант у відставці. До грудня 2017 він командував сухопутними силами Сполучених Штатів Америки у Європі.

Зараз ви читаєте новину «Американський військовий розповів, як росіяни боротимуться проти Javelin на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути