четвер, 25 січня 2018 08:12

Генерал США розповів, якими повинні бути миротворці на Донбасі

Генерал США розповів, якими повинні бути миротворці на Донбасі
Бен Годжес вважає, що миротворча місія в Україні –корисна. Фото: from-ua.com

Миротворча місія ООН на Донбасі буде справді дієвою лише тоді, якщо в ній братимуть участь "серйозні, кваліфіковані сили, які можуть насправді повною мірою діяти відповідно до мандату".

У цьому переконаний Бен Годжес, генерал-лейтенант у відставці. До грудня 2017 він командував сухопутними силами Сполучених Штатів Америки у Європі, передає "Голос Америки".

"Миротворча місія (в Україні) – корисна", - стверджує Годжес. Також провів паралелі з миротворчою місією на Балканах.

І зазначив: "Коли НАТО надіслало (в Боснію і Герцеговину) свої війська для виконання Дейтонської мирної угоду, у них були чітко прописані правила гри. Вони були потужно озброєні, завжди в бойовій готовності, і це було посланням для сербів та інших – це серйозна сила".

Тому Годжес вважає: "Якщо йдеться про оонівську миротворчу місію (в Україні), вони повинні мати мандат, який не дозволяє заморозити нинішню ситуацію назавжди – як це робить Росія. Метою місії має бути виконання Мінська".

Та додає: "Це повинна бути професійна сила, яку б поважали всі сторони".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місія нездійсненна: Кравчук оцінив шанси введення миротворців на Донбас

Росія відкинула практично всі важливі положення, тому досі не почалася робота над мандатом миротворчої операції на Донбасі. Про це розповів посол України в ООН Володимир Єльченко. "Радбез справді був готовий починати роботу над мандатом миротворчої операції, але Росія відкинула практично всі важливі положення і повернулася до своєї ідеї про дивну операцію, де миротворці ООН охороняли б спостерігачів ОБСЄ", - сказав Єльченко.

Зараз ви читаєте новину «Генерал США розповів, якими повинні бути миротворці на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути