пʼятниця, 25 червня 2021 17:05

Як українські спецпризначенці склали екзамен НАТО: показали фото
6

3-й полк спецпризначення ім. князя Святослава Хороброго визнали взаємосумісним із підрозділами Північноатлантичного альянсу
Фото: Пресслужба Сил спеціальних операцій Збройних сил України
Підрозділ пройшов перший етап оцінювання на шляху до залучення в Сили швидкого реагування Північноатлантичного Альянсу
Незабаром другий підрозділ ССО Збройних сил України пройде фінішну оцінку
3-й окремий полк спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго дислокується у Кропивницькому

Третій окремий полк спеціального призначення ім. князя Святослава Хороброго успішно пройшов перший етап оцінювання на шляху до залучення в Сили швидкого реагування Північноатлантичного альянсу.

"Воїни ще на крок стали ближче до великої міжнародної сім'ї SOF (сил спеціальних операцій. - Gazeta.ua), яка є гарантом світової безпеки. Ми успішно пройшли оцінювання першого рівня на шляху до залучення в Nato Response Forces - Сили швидкого реагування НАТО", - повідомила пресслужба командування Сил спеціальних операцій ЗСУ.

"Виходячи з досвіду міжнародних навчань, ми не відчуваємо різниці між своєю роботою та роботою партнерів з Альянсу. Ми повністю інтегрувались у процес планування та бойового управління, а також застосування наших підрозділів, - прокоментував один з учасників міжнародного оцінювання. - На всіх етапах навчань нас оцінювали представники Польщі та країн-партнерів, які входять до Сил спецоперацій НАТО. Вони відмітили нашу здатність до перекидання сил та засобів, розгортання операційної бази, планування та проведення повного спектра спеціальних завдань".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Іду на ви!": спецпризначенці ЗСУ склали присягу в Холодному яру

Третій полк спецпризначення ім. князя Святослава Хороброго визнали взаємосумісним із підрозділами Альянсу, що дозволило присвоїти національну оцінку першого рівня NATO - NEL-1.

Незабаром другий підрозділ ССО Збройних сил України проходитиме фінішну оцінку NEL-2.

"Це дасть нам змогу підтримувати мир та безпеку не тільки в нашій країні, а й у світі, стоячи пліч-о-пліч з військовослужбовцями Альянсу", - зазначили в пресслужбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі реформи важливі, але в НАТО нас приведе наша армія

Нещодавно воїни однієї з частин Сил спеціальних операцій ЗСУ пройшли сертифікацію за стандартами НАТО. Україна стала єдиною державою, яка без членства в Альянсі відтепер має сертифікованих військових інструкторів із тактичної медицини.

Зараз ви читаєте новину «Як українські спецпризначенці склали екзамен НАТО: показали фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути