Ексклюзиви
четвер, 13 травня 2021 16:38

"Іду на ви!": спецпризначенці ЗСУ склали присягу в Холодному яру
9

Фото: Пресслужба Сил спеціальних операцій

Воїни 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго провели урочисту церемонію на березі Гайдамацького ставу у Холодному Яру. 8 травня бійці промовили клятву свого підрозділу, закінчивши її словами київського князя: "Іду на ви!".

"Ми щасливі бачити, як формується дух нового українського війська. Століттями наші предки освячували зброю перед тим, як йти боронити рідний край. Сьогодні славна традиція відроджується", - повідомили на сторінці волонтерського фонду "Повернись живим" у Фейсбуку.

Військові вшанували й полеглих у боях з окупантом побратимів. Кожного згадали поіменно. На честь загиблих героїв пролунав сигнал "Шана" та три залпи військового салюту.

Командир підрозділу вручив пам'ятні відзнаки дітям загиблих побратимів.

Завершили церемонію смолоскипним маршем на честь оборонців України всіх часів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія готова до війни. Це найважливіший здобуток із 2014 року

"Ми з вами здатні пришвидшити переродження нашого війська. Для цього потрібно багато працювати, а часто займатися адвокацією правильних кроків і впливати на процес ухвалення важливих рішень", - кажуть волонтери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ветерани і волонтери стають силою, яка диктуватиме програми політикам

Місце для церемонії - знакове для українців і особливо для борців за волю Української держави, пояснили в ССО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські розвідники тренувалися на американському кораблі

"Холодний Яр бачив війну з ординцями, Гайдамаччину, борців за волю України початку ХХ-го століття. Тут розташовувалися вояки УПА, які воювали проти радянських окупантів і нацистських загарбників, - пишуть спецпризначенці у Фейсбуку. - Саме у Холодному Яру у різні часи покоління українських воїнів освячували зброю і отримували благословення на боротьбу за свою державу. Нові часи - нові традиції. Підрозділ, чиї вояки проголошували клятву, нині проходить оцінювання до сил швидкого реагування НАТО. Кожен воїн під час церемонії отримав пам'ятну нагороду як знак приналежності до військового братерства Сил спеціальних операцій ЗСУ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка вперше пройшла до Сил спеціальних операцій ЗСУ

Сили спеціальних операцій Збройних сил України заснували 2016 року. Зокрема, ідею їх створення просував фонд "Повернись живим".

У червні 2019 року вперше в історії підрозділ з країни не члена НАТО - 140-й центр Сил спеціальних операцій ЗСУ. - пройшов спеціальну сертифікацію й отримав право залучатися в Сили швидкого реагування Альянсу.

Зараз ви читаєте новину «"Іду на ви!": спецпризначенці ЗСУ склали присягу в Холодному яру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути