понеділок, 06 лютого 2023 15:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Як торік не буде: Резніков розкрив нову тактику росіян

Як торік не буде: Резніков розкрив нову тактику росіян
Олексій Резніков спрогнозував тактику росіян під час нового наступу. Фото: Міноборони

Росіяни під час нового наступу у лютому не намагатимуться одночасно захопити всю Україну, як це було на початку повномасштабного вторгнення. Вестимуть концентровані бої на конкретних напрямках.

Тактика, якою користувалися торік, не спрацювала, заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю "Українській правді".

"Ресурс був розпорошений, вони втратили багато елітних підрозділів. Зараз у них нова тактика – це концентровані, повзучі спроби, по трішки, по десять метрів, захоплювати, відтісняти, віджимати", – пояснює міністр.

Наразі найбільш серйозні угруповання росіян знаходяться на сході і півдні. На цих напрямках наступатимуть за новою схемою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може почати новий наступ з трьох напрямків ‒ ГУР

"Загарбники не підуть знову на Херсон, бо коли вони утікали, то попалили всі мости і переправи, але рухатимуться по суходолу у запорізькому напрямку, щоб розширити сухопутний коридор на Крим і продовжити постачання. Зараз ключові ризики – це схід, південь, і після того вже – північ. Але панічних підстав тікати з міст немає", – сказав Резніков.

Єдиною небезпекою, яка залишається, назває ракетні й дронові удари, але українська система ППО теж стає потужнішою і більш майстерною.

Аналітики ISW розкрили головні прорахунки Володимира Путіна у війні проти України. Нерішучі кроки президента Росії щодо України вказують на ймовірну невідповідність між його максималістськими цілями та його готовністю приймати ризиковані рішення. А саме такі необхідні для їхнього досягнення. Очільник Кремля, імовірно, виходив з помилкового припущення, що російська армія зможе змусити Україну капітулювати без значних військових жертв.

Низка економічних кроків уряду Російської Федерації свідчать, що російський диктатор та його команда помилково вважали, що Захід не піде на серйозні витрати через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Як торік не буде: Резніков розкрив нову тактику росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути