понеділок, 06 лютого 2023 07:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW розкрили головні прорахунки Путіна у війні проти України

Аналітики ISW розкрили головні прорахунки Путіна у війні проти України
Російський диктатор Володимир Путін боїться ризикувати задля досягнення своїх цілей в Україні. Фото: eastnews.ua

Нерішучі кроки президента Росії Володимира Путіна щодо України вказують на ймовірну невідповідність між його максималістськими цілями та його готовністю приймати ризиковані рішення. А саме такі необхідні для їхнього досягнення.

Очільник Кремля, імовірно, виходив з помилкового припущення, що російська армія зможе змусити Україну капітулювати без значних військових жертв, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Путін розглядав російське вторгнення як обмежений і прийнятний ризик. Російські спецслужби чекали на крах Збройних сил України, а кремлівські пропагандисти заздалегідь опублікували завчасно написану статтю, яка вихваляє "перемогу" РФ 26 лютого 2022 року", – пишуть аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не готовий ризикувати: в ISW оцінили реальні можливості Путіна в Україні

Низка економічних кроків уряду Російської Федерації свідчать, що російський диктатор та його команда помилково вважали, що Захід не піде на серйозні витрати через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

"Провал наступу на Київ змусив Путіна зіткнутися із складними рішеннями. Але президент Росії, як і раніше, неохоче віддає накази про складні зміни в російських збройних силах і суспільстві, які, ймовірно, необхідні для порятунку його війни", – додають експерти.

Російський диктатор Володимир Путін вкотре дав своїм окупаційним військам дедлайн на захоплення Донбасу. Тепер він хоче, аби росіяни вийшли на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей до березня. Путін уже не вперше встановлює дедлайн для захоплення українських територій.

Росіяни полюбляють гучні дати, тому новий наступ до роковини початку вторгнення цілком ймовірний. Метою окупантів може стати чергова спроба вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW розкрили головні прорахунки Путіна у війні проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути