середа, 19 вересня 2018 11:12

Як працює "Евакуація 200": під Іловайськом знайшли тіла майже 100 українських військових

Як працює "Евакуація 200": під Іловайськом знайшли тіла майже 100 українських військових
Тільки за кілька тижнів роботи пошукова група знайшла близько 100 тіл загиблих під українських бійців. Фото: depo.ua

Під Іловайськом знайшли тіла 93 українських військових.

Пошуковці громадського об'єднання "Союз "Народна Пам'ять" натрапили на рештки тіл 19 вересня 2014-го. Працювали у цьому районі з 2 вересня.

Більшість загиблих – українські десантники. Загинули під час боїв за Іловайськ наприкінці серпня. Також знайшли тіло мирного мешканця.

"Після бою убиті лежали 5 днів. Потім зібралася сільрада і своїми силами пішли ховати. З цілими тілами було простіше. Розірвані збирали до пакетів для сміття. Всі склали в одну яму та поховали", - каже Gazeta.ua майор Віктор Колосов, начальник пошукової групи "Евакуація 200". 4-й рік займається пошуками загиблих і зниклих без вісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Матері привезли палець - усе, що залишилося від сина"

Від літа 2014-го залишилося багато непохованих бійців, що загинули під Іловайськом. Родичі відмовляються здавати ДНК для експертизи, до останнього вірять, що людина зникла безвісти. Дехто не хоче забирати тіла бійців із моргу. 18 вересня 2018-го у селі Гаразджа Волинської області на Алеї почесних поховань перепоховали бійця 29-річного Юрія Лавренчука. Військовий загинув під час виходу із Іловайського котла, але досі вважався зниклим. Лише нещодавно дружині прийшло підтвердження про його смерть. Лавренчук служив у 51 окремій механізованій бригаді. Під час першої хвилі часткової мобілізації призваний на військову службу.

4 роки тому, 29 серпня 2014-го, українських бійців під час виходу з міста Іловайськ на Донеччині розстріляли російські кадровики. Регулярні війська РФ у "зеленому коридорі" відкрили вогонь по колоні українських військовослужбовців. Ті залишали Іловайськ після багатоденного штурму. За даними парламентської тимчасової слідчої комісії, загальні втрати українських військ сягнули тисячі осіб.

Зараз ви читаєте новину «Як працює "Евакуація 200": під Іловайськом знайшли тіла майже 100 українських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути