вівторок, 20 листопада 2018 20:00

Адмірал пояснив, навіщо Україні підводні човни

Адмірал пояснив, навіщо Україні підводні човни
До 2014 року в українському флоті був тільки один підводний човен - "Запоріжжя". Сьогодні стоїть захопленим у Севастополі / фото: ВМС

Змагатися з Чорноморським флотом РФ за кількістю підводних човнів недоречно, проте підводні човни можуть виконувати інші завдання.

За допомогою підводних човнів можна виконувати важливі стратегічні операції загалом і на морі - зокрема, заявив в інтерв'ю 5 каналу адмірал Ігор Воронченко,

"Підводні човни були в програмі. До нас надходили пропозиції щодо закупівлі двох малих підводних човнів. Це дуже вдалий варіант застосування і відтягування безпосередньо сил на морі, а також перекидання диверсантів. Ще є таке поняття fleet in being, тобто маємо дещо, що можемо поставити для противника і відтягнути на себе дуже велику кількість сил", - пояснив Воронченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США офіційно запропонували Україні ракетні фрегати

"Безперечно, змагатися, в кого більше корветів, фрегатів, підводних човнів з Чорноморським флотом РФ - це безглуздя і, як кажуть, утопія. Але ж, маючи два такі підводні човни, специфічні завдання були б доречні і вписувалися б у проведення загальної операції - і на морі, і взагалі стратегічних операцій. Я так завуальовано сказав, але (не можу розповісти все - Gazeta.ua)", - додав він.

Український військовий флот за кілька років поповнять оновлені, модернізовані ракетні катери типу "Лань". Суднобудівні верфі отримали технічні характеристики кораблів, які потрібні ВМС.

Зараз ви читаєте новину «Адмірал пояснив, навіщо Україні підводні човни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути