середа, 17 липня 2019 12:17

"Я теж Віталій Марків!" - на підтримку засудженого в Італії українця запустили міжнародний флешмоб

"Я теж Віталій Марків!" - на підтримку засудженого в Італії українця запустили міжнародний флешмоб
Фото: Facebook / Kris Tina

До акції "Я теж Віталій Марків", яку організувала Нацгвардія УКраїни, приєдналися і Військово-морські сили ЗСУ.

Окрім жителів України, флешмоб вже підтримали люди з Обенро (Данія), Лондона (Велика Британія), Мадрида (Іспанія), Таллінна (Естонія), Брешії (Італія), Єлгави (Латвія), Лімеріка (Ірландія), Метца (Франція), Дюссельдорфа (Німеччина) і Познані (Польща).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Марківа: до українського МЗС викликали посла Італії

Українка Христина Ошурко, яка живе в Італії, також приєдналася і просить знайомих із різних країн надсилати фото зі словами підтримки для нацгвардійця, повідомляє Громадське.

"Я їздила на суди і, як усі українці, які були там у день вироку, так само крізь себе пропустила все це. Побачила відео Нацгвардії та вирішила зробити такий собі фото-флешмоб "Я теж Віталій Марків". Попросила своїх друзів із різних міст України та інших країн світу зробити такі фото, і вони з радістю погодилися", — розповіла Ошурко.

12 липня в Італії засудили до 24 років ув'язнення нацгвардійця 29-річного Віталія Марківа. Українця звинуватили у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі 2014-го. Марків перебував у в'язниці у Мілані. 30 червня 2017-го італійські правоохоронці арештували його в аеропорту Болоньї. Він із дружиною приїхав у відпустку до матері - вона живе в області Марке.

Зараз ви читаєте новину «"Я теж Віталій Марків!" - на підтримку засудженого в Італії українця запустили міжнародний флешмоб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути