вівторок, 16 липня 2019 19:28

Справа Марківа: в українське МЗС викликали посла Італії

Справа Марківа: в українське МЗС викликали посла Італії
В. о. міністра закордонних справ Єгор Божок зустрівся з послом Італії. Фото: МЗС

Виконуючий обов'язки міністра закордонних справ Єгор Божок провів зустріч з послом Італії Давіде Ла Чечіліа, на якій обговорили справу засудженого італійським судом українського нацгвардійця Віталія Марківа.

Божок у ході зустрічі наголосив, що ситуація стосовно Марківа, несправедливо обвинуваченого у загибелі італійського фоторепортера Андреа Рокеллі, набула значного негативного резонансу в українському суспільстві і знаходиться на особистому контролі президента. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Єгор Божок також зазначив, що Україна розраховує на те, що італійська сторона зосередиться на всебічному і неупередженому розслідуванні обставин загибелі Андреа Роккелі, зокрема у рамках наступного апеляційного провадження. Вкотре підкреслювалося, що Україна готова надати Італії необхідну правову допомогу з метою доведення безпідставності обвинувачень, висунутих проти Віталія Марківа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не розумів, що відбувається - з'явилася інформація про головного свідка у справі Марківа

Водночас посол Італії Давіде Ла Чечіліа заявив, що до офіційної публікації вже ухваленого рішення суду не може коментувати цю справу, оскільки судова влада в Італії є незалежною, та наголосив, що невідкладно поінформує уряд Італії щодо позиції української сторони.

В Італії засудили до 24 років ув'язнення нацгвардійця 29-річного Віталія Марківа. Українця звинуватили у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі 2014-го.

Зараз ви читаєте новину «Справа Марківа: в українське МЗС викликали посла Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути