Ексклюзиви
середа, 16 жовтня 2019 07:50

"Я був особливо вражений" - Сайдік побачив, як відновлюють міст в Станиці Луганській

"Я був особливо вражений" - Сайдік побачив, як відновлюють міст в Станиці Луганській
4 жовтня у Станиці Луганській відкрили тимчасовий міст через річку Сіверський Донець. Фото - Луганська ОЦВА

Темпи будівництва моста через Сіверський Донець в Станиці Луганській – вражають. Про це заявив представник ОБСЄ в тристоронній контактній групі Мартін Сайдік.

"Наприкінці минулого тижня я провів два дні на сході України де, зокрема, ознайомився з ситуацією в Станиці Луганській. Мене особливо вразили темпи робіт по ремонту моста через річку Сіверський Донець", — сказав Сайдік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У прифронтовій зоні відновлюють колодязі для цивільних

У той же час, він зазначив, що останнім часом уздовж лінії розмежування зросла кількість порушень режиму тиші.

"Я бачив велике досягнення, яке полегшує перетин лінії зіткнення для цивільного населення. Нагадаю, що початку ремонтних робіт передували три роки переговорів. На жаль, не можу позитивно оцінити дотримання режиму припинення вогню, число порушень якого останнім часом різко зросло", — заявив Сайдік.

24 вересня Україна почала зводити тимчасовий міст через річку Сіверський Донець у місті Станиця Луганська на Луганщині. Ним проходить єдиний маршрут контрольно-пропускного пункту, який об'єднує вільну Україну й окуповані території. Війська на кілометр від мосту в обидві сторони розвели 26 червня.

Зараз ви читаєте новину «"Я був особливо вражений" - Сайдік побачив, як відновлюють міст в Станиці Луганській». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути