четвер, 06 липня 2017 05:25

"72-га бригада конкретно зашугала ворога" - волонтер
11

В Авдіївку привезли допомогу Степан Казанін із "Студії Квартал-95" і співак Арсен Мірзоян
Фото: Фото надане Сергієм Глобою
В Авдіївку привезли допомогу Степан Казанін із "Студії Квартал-95" і співак Арсен Мірзоян
Полтавські волонтери привезли в Авдіївку допомогу бійцям
Полтавські волонтери привезли бійцям Бутівки провізію
Полтавські волонтери привезли в Авдіївку допомогу бійцям

Населення Авдіївки підтримує українських бійців і просить визволити Донбас від ворога.

Про це Gazeta.ua розповів полтавський волонтер Сергій Глоба після чергової поїздки в АТО.

Волонтери відвезли 72-й бригаді зварювальний апарат, ключі для ремонту техніки, воду, квас, напої, м'ясо.

"В порівнянні з 2014-м роком хлопці вже мають гарне забезпечення. Вони одягнені, нагодовані. Але в основному ці речі продовжують возити волонтери. 72-га бригада має хорошу техніку. В автопарку - жодної зламаної машини. Зранку всі спокійно роз'їжджають по своїх завданнях. Якщо бойове - важка техніка теж на ходу. Це заслуга керівництва бригади. Добре, що Міноборони ставить таких людей. Бракує, звичайно, танків, БТРів нового покоління", - розповів Сергій Глоба, голова волонтерської організації "Європейський вибір".

"Помітив, що місцеве населення активно підтримує українських військових. Нам вдалося виїхати із хлопцями на кар'єр покупатися. Відпочивальники підходили, віталися. Співали з нами "Воїни світла", на "Слава Україні" відповідали "Героям Слава". Просять визволити Донбас від ворога. Місцеві бачать, що наші бійці - адекватні, дисципліновані, завжди допоможуть. Офіцери роздають дітям солодощі, коли зустрічають на дорозі. Допомагають з харчами або ж ремонтами. Крім того, бійці показують, що мають силу, конкретно зашугали бойовиків. В разі нападів, техніка одразу виїздить на відпрацювання. Поступово хлопці відвойовують позиції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці не хочуть брати в полон росіян - військовий експерт

В Авдіївці волонтери зустріли Степана Казаніна із "Студії Квартал-95" і співака Арсена Мірзояна. Вони теж привезли бійцям допомогу і дали концерт.

"Приїхали на бусіку. Хлопцям вручили коробки, мабуть, з побутовою технікою. Увечері бійці зібралися в ангарі. Арсен співав, Степан був ведучим, жартував, розповідав анекдоти".

З 4 на 5 липня бойовики 15 разів обстрілювали сили АТО. У результаті бойових дій серед українських військових немає загиблих і поранених.

Зараз ви читаєте новину «"72-га бригада конкретно зашугала ворога" - волонтер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути