середа, 15 липня 2020 07:33

7 воїнів ЗСУ поранені під час обстрілу бойовиків на Донбасі

7 воїнів ЗСУ поранені під час обстрілу бойовиків на Донбасі
Українські воїни відповідали прицільним вогнем на всі збройні провокації окупантів Донбасу. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

14 липня збройні формування Російської Федерації 18 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому протитанкові ракетні комплекси, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

За минулу добу 7 українських захисників отримали поранення. Підрозділи Об'єднаних сил своєчасно реагували на ворожі збройні провокації. І за підтвердженими даними розвідки, поранили 3-х загарбників. Про це повідомили в штабі ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС про вбивство медика на Донбасі: Відповідь буде максимально жорсткою

"По оборонцях Авдіївки і Водяного противник неодноразово відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. З гранатометів російські окупаційні війська обстрілювали наші опорні пункти і поблизу Мар'їнки, Гнутового, Талаківки, а неподалік Лебединського та Березового – з великокаліберних кулеметів. Біля Новомихайлівки застосували протитанковий ракетний комплекс "Фагот". Біля Шумів і Кримського агресор використав гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю", - сказано в повідомленні.

Від початку поточної доби окупанти уже 4 рази обстріляли наших військових. Із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів - неподалік Мар'їнки і Талаківки. По оборонцях останнього пізніше застосував ще й міномети 120-го калібру. Поблизу Новолуганського ворог відкривав вогонь з озброєння БМП та автоматичних станкових гранатометів.

Окупанти отримали адекватну відповідь від Об'єднаних сил. Втрат за серед наших захисників немає.

Поблизу селища Зайцеве під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця наша група потрапила у заздалегідь підготовлену засідку окупантів. Ворог безжально застосував стрілецьке озброєння практично впритул розстрілявши представників евакуаційної групи. В результаті обстрілу загинув військовий медик, один воїн отримав поранення, а ще один – бойове травмування. Подальші евакуаційні заходи були неможливі, адже ворог продовжив обстріл вже з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Тіло нашого вбитого розвідника забрали окупанти. Ще двох на даний час перебувають на місці обстрілу та потребують евакуації.

Зараз ви читаєте новину «7 воїнів ЗСУ поранені під час обстрілу бойовиків на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути