вівторок, 14 липня 2020 10:23

МЗС про вбивство медика на Донбасі: Відповідь буде максимально жорсткою

МЗС про вбивство медика на Донбасі: Відповідь буде максимально жорсткою
Кулеба гостро засудив вбивство військового медика Фото: https://www.facebook.com/dmytro.kuleba

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає варварством вбивство медика на Донбасі та вимагатиме міжнародного розголосу.

13 липня бойовики почали обстріл з гранатометів і кулеметів по групі евакуації українських військових. Військовий медик загинув, одного військовослужбовця поранено, а ще один отримав бойове травмування. МЗС засудило вбивство медика на Донбасі. Про це передає Еспресо.TV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагічні новини з Донбасу: загинув десантник з Одещини

"Буду особисто порушувати це питання. Відповідь буде максимально жорсткою. Ми залучимо усіх наших партнерів. Смерть медика, який надавав допомогу пораненому, набуде розголосу. Тут йдеться про акт варварства", - каже на онлайн брифінгу Дмитро Кулеба.

13 липня збройні формування Російської Федерації 18 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями міномети. Група евакуації в білих касках із розпізнавальними знаками не встигла дійти до тіла полеглого декілька метрів. Противник почав обстріл з гранатометів і кулеметів. Військовий медик загинув, одного військовослужбовця поранено, а ще один – отримав бойове травмування. Загинув військовослужбовець, солдат Євген Олександрович Чумаченко, 1988 р. н., родом з Одеської області.

Зараз ви читаєте новину «МЗС про вбивство медика на Донбасі: Відповідь буде максимально жорсткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути