понеділок, 03 жовтня 2016 22:20

Як розлучатися правильно і красиво: 10 корисних порад

Як розлучатися правильно і красиво: 10 корисних порад

Пари не завжди живуть довго і щасливо до смерті, іноді вони розлучаються, але не завжди роблять це красиво.

news.online.ua радить, як зробити все правильно.

Акуратніше в соціальних мережах
Звичайно, першим ділом вам захочеться забрати статус "Маю стосунки з", і ви маєте право це зробити. Але все ж, якщо ви розлучаєтеся з вашої ініціативи, не варто відразу видаляти всі спільні фотографії і приховувати пости про те, як ви проводили час разом. Йому зараз насправді боляче. І йому буде ще гірше, якщо ви покажете, що ваше спільне минуле стало для вас порожнім місцем.

Не треба розповідати чоловікові про нові подробиці вашого особистого життя
Ви йдете від нього, бо полюбили іншого? Постарайтеся не розповідати йому про цей факт. Просто уявіть себе на його місці: така ситуація напевно травмувала б вас куди сильніше, ніж просто розлучення.Не треба множити його страждання, давши зрозуміти, що ви тепер щасливі з іншим.

Не брешіть
Не варто вигадувати штучних приводів для розлучення. Ви заплутаєтеся у вигаданих аргументах, ваша позиція стане хиткою, і в підсумку йому здасться, що ви ще не визначилися — чи треба взагалі розлучатися.

Говоріть правду.
Якщо правда звучить "Я тебе розлюбила" — знайдіть в собі сили це вимовити. Обман, яким ви спробуєте згладити гострий момент, призведе до негативних наслідків. А якщо ви довго були разом — повірте, він зрозуміє, що ви брешете.

Не шукайте винних
Якщо ви вирішили розлучитися красиво, не ворушіть минулі образи і не розповідайте йому, який він мерзотник і які саме його вчинки призвели до такого плачевного результату. В той же час не кажіть слів "Справа не в тобі, справа в мені!". Ваш чоловік почне запевняти вас, що ви ні в чому не винні, що він любить вас такою і готовий приймати будь-які ваші вчинки. Що ви на це відповісте? Нема чого відповісти, все вірно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Актрису перед весіллям зрадив коханий

Поверніть дорогі подарунки
Зовсім необов'язково збирати все, що він вам подарував, до останнього плюшевого ведмедика, і вручати йому цей мішок. Але от якщо серед подарунків є коштовності — краще повернути. Швидше за все, ваш чоловік відмовиться їх прийняти, але запропонувати в будь-якому випадку варто. Це чесно. І красиво, так.

Без помічників
Знайдіть сили на те, щоб обговорити все з чоловіком один на один. Не потрібно залучати "групу підтримки" - подруг або ваших спільних друзів. Ви змусите його "тримати обличчя" на публіці, але всередині він буде почувати себе жалюгідним. Не треба так.

Без публічності
Не обговорюйте те, що трапилося з людьми, які можуть донести це до вашого колишнього. Мало кому хочеться стати героєм пліток, по-перше. А по-друге, ваші слова можуть спотворити дуже сильно. І ви, самі того не бажаючи, завдасте йому глибокого болю.

Не втягуйте в конфлікт
Чоловік, швидше за все, відреагує так: спочатку буде заперечення, потім гнів, потім торг, депресія і, нарешті, сприйняття. Вам доведеться разом з ним перебороти заперечення. А ось включатися в конфлікт, який неодмінно виникне на стадії гніву, не потрібно. Постарайтеся уникнути цього. Інакше замість красивого розлучення трапляться жахлива сварка і довгий обмін взаємними докорами.

Без удаваної надії
Ваш чоловік спробує переконати вас, що ще можна все змінити і повернути назад. Що він виправиться, що він стане таким, як потрібно вам, що ви починаєте все з самого початку. Поясніть йому, що це неможливо. Помилкова надія не полегшить його страждання, а посилить їх.

Якщо йдете - йдіть
Йти, а потім повертатися, щоб знову піти — це те ж саме, що рубати собачий хвіст по частинах. Якщо ви вирішили піти — йдіть відразу і назавжди. Не давайте йому шансів. І не використовувати ситуацію для того, щоб "ще раз подумати". Якщо у вас залишалися сумніви — значить, час для гарного розставання ще не настав. А якщо сумнівів немає — йдіть назавжди.

Нагадаємо 9 правильних кроків, як уникнути розлучення.

Зараз ви читаєте новину «Як розлучатися правильно і красиво: 10 корисних порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути