Ексклюзиви
вівторок, 29 серпня 2017 13:51

"Жінки мріють вийти заміж, щоб не працювати і бавити дітей вдома" – українка, яка переїхала в Туреччину

Більшість молоді в Туреччині знайомляться на навчанні або роботі. Часто зблизитися допомагають батьки. Традиційно турецькі жінки після одруження не працюють, розповідає вінничанка Світлана Єрофєєва. Три роки тому переїхала до Стамбула.

Заради чоловіка Енгіна прийняла іслам. Тепер відгукується на ім'я Ніса. У перекладі означає "жіночна, благодійниця".

Світлана розповіла Gazeta.ua про те, як турецькі чоловіки виховують дружин, чого не терплять і через що часто розлучаються.

Автор: Facebook Nisa Balci
  Ніса з Вінниці покинула у Вінниці родину, друзів та улюблену роботу заради свого коханого з Туреччини
Ніса з Вінниці покинула у Вінниці родину, друзів та улюблену роботу заради свого коханого з Туреччини

"З майбутнім чоловіком познайомились в інтернеті. Потім він приїхав до моїх батьків і забрав мене із собою. Гуляти, подорожувати, складати якісь плани на майбутнє у турків прийнято вже після нішану. По-нашому - сватання. До нішану не прийнято навіть торкатись одне до одного. Від нішану до весілля може минути рік-два, доки наречений назбирає грошей. Оплачує всі витрати на весілля він. Наречена після церемонії розсилає подарунки родичам молодого", - розповідає Світлана-Ніса.

Автор: Facebook Nisa Balci
  Nisa Balci (до прийняття ісламу - Світлана Єрофєєва)
Nisa Balci (до прийняття ісламу - Світлана Єрофєєва)

Турецька родина коханого гарно прийняла українську невістку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Як прийняла іслам - чоловік дав мені нове ім'я" - українка, яка переїхала у Туреччину

"Свекруха часто мені розповідає, як намагалась познайомити сина з дівчиною. А він пручався, бо вже тоді кохав мене. Про мене до останнього нікому не розказував, бо його традиційна турецька сім'я не зрозуміла б. Тут сини дуже прив'язані до матерів і у всьому їх слухають. Але мій Енгін не такий. Сказав - відрізав", - продовжує Світлана.

Чоловіки вимагають від дружин відданості і поваги.

"Жінка має бути жінкою – це все, що від неї тут вимагають. Вдома повинно бути чисто, а на столі – смачна їжа. Якщо хочеш бути сильною і незалежною, живи сама вдома з котом. Сім'я для тих, хто приймає і розуміє", - продовжує дівчина.

Традиційно турецькі жінки після заміжжя не працюють. Багато молодих дівчат ходять на роботу, але мріють вийти заміж і бавити дітей вдома.

"Я планую піти на роботу, коли отримаю офіційний дозвіл і згоду чоловіка. А поки що вдосконалюю мову і опановую особливості турецької торгівлі. А взагалі ревниві турки ховають коханих від чужих очей. У мене теж чоловік ревнивий, тому поки що я займаюсь домашніми справами. Моя біла шкіра та голубі очі привертають увагу місцевих. Саму відпускати мене боїться, бо Стамбул – небезпечний. Але я ношу хіджаб. Бо на непокритих жінок-іноземок дуже сильно звертають увагу", - розповідає вінничанка.

Автор: Facebook Nisa Balci
  Ніса-Світлана з чоловіком Енгіном
Ніса-Світлана з чоловіком Енгіном

Хоч сім'я тут – велика цінність, розлучення серед турків непоодинокі.

"І чоловіки, і жінки - гарячі натури, сварки спалахують переважно через нестачу грошей або ревнощі. Терплячість властива українкам, але не турчанкам. Турчанка терпіти не буде – вона просто йде від чоловіка до мами. Батьки згодом мирять сім'ї", - додає Світлана-Ніса.

Мусульманка з Великої Британії Ніллі Далія запустила акцію Hijab Challenge. Дівчина пропонує всім жінкам пройти кілометр вулицею в хіджабі. На її думку, такий крок допоможе зрозуміти відчуття мусульманок щодня.

"Ви зрозумієте, як це – відчувати на собі погляди, коли довколишні шепочуться, тицяють пальцем або навіть ображають", - говорить Далія в промо-ролику акції на YouTube.

Зараз ви читаєте новину «"Жінки мріють вийти заміж, щоб не працювати і бавити дітей вдома" – українка, яка переїхала в Туреччину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути