У Тайвані всі скуповуються вночі. Тут праацює найбільший нічний ринок. Про це Gazeta.ua розповідає українка Аріна Романенко із Херсону. Дівчина третій рік живе у місті Тайчжун.
"Ринок - улюблене п'ятнично-суботнє проведення часу для місцевого населення. Тут можна купити будь- яку річ, а також місцеву їжу. Популярними стравами є рис зі свинячою кров'ю на палличці, смажені коржики з засушеним свинячим м'ясом, морозиво у формі чоловічого статевого органу, помідори в карамелі. У тайванців культ їжі: за сніданком вони обговорюють, що будуть їсти на обід, за обідом — куди піти на вечерю, і де сама смачна локшина поблизу. Навіть по місцевому телебаченню 50 відсотків ефірного часу займають передачі про ресторани і кафе", - каже Аріна.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф зафіксував 57 убивств
Життя в Тайчжуні спокійне. Найбільше тут філіппінців, індонезійців, тайців, яких наймають як чорноробів на заводах або нянями, гувернантками. Багато англійців — вони в основному викладають мову. Аріна знає китайську, працює менеджером з продажу в компанії, що робить кухонні приналежності.
"Тут цікаве відношення до роботи. Всі працюють понаднормово. Два роки тому уряд Тайваню видав закон, щоб із роботи всі йшли вчасно. Тому о 18 вечора всі виходять на прохідну і відмічаються, що пішли додому, потім повертаються на робочі місця", - каже Аріна.
Українців тут мало. Доводиться спілкуватися з росіянами.
"Заробляю 1,5 тисячі доларів, від 300 до 500 доларів будуть йти на оренду житла. Готувати вдома звичні нам страви невигідно. Молокопродукти, м'ясо, молоко та яйця тут дуже дорогі. Зате багато їдять субпродуктів, які в нас за їжу не сприймаються — нарізані шлунки тварин чи відварені нирки то нормально", - каже дівчина.
Коментарі