Ексклюзиви
четвер, 03 серпня 2017 00:17

Волонтера оштрафували за допомогу бійцям АТО

Волонтера оштрафували за допомогу бійцям АТО
Віталія Майданчука, який пожертвував більше десяти авто на фронт, не пускають в Україну Фото: facebook.com

Волонтер з Італії, який з початку війни на Донбасі за власні кошти купив і передав на передову десятки реанімаційних автомобілів, не може потрапити в Україну.

Українець Віталій Майданчук живе й працює в італійському курортному містечку Ріміні на березі Адріатичного моря. З початком війни на сході Україні він почав активно допомагати українській армії. Про це повідомила у Facebook народний депутат, волонтер та радник Міністра оборони Тетяна Ричкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Губернатором штату США вперше в історії може стати українець

"З кривавого літа 2014 року, впадаючи в шок від новин зі сходу України, часом нишком навіть від дружини, Віталій став купувати в Італії б/у реанімобілі для потреб АТО. Десятки їх в складі найрізноманітніших підрозділів вивозили поранених хлопців під Нижньою Кринкою, Вуглегірськом, Дебальцове, під ДАП. Підтвердити мої слова може величезна кількість людей — бійців, медиків, волонтерів. Допомога від Віталія також надходила в госпіталі Дніпра, Києва, Ірпеня, на Фроловську".

Влітку 2014-го, коли процедура ввезення, розмитнення, постановки на облік волонтерських автомобілів ще була відсутня, Віталій за свої гроші купував для військових медикаменти, одяг, взуття. Вантажив ними машини та сам приганяв їх в Україну. Тепер через ввезення найперших двох спецмашин у Віталія виникли проблеми із фіскальною службою.

"Станом на зараз вони свинцевим вантажем і штрафними санкціями ДФС (Державна Фіскальна Служба) повисли на цій людині. Сьогодні Віталій не може навіть приїхати на могилу до батька в Україні, а на його майно накладено арешт, — зазначила Тетяна Рачкова. - Завдяки йому врятовані сотні життів. Машини, передані ним в АТО, в буквальному сенсі слова просякнуті кров'ю наших поранених бійців. А вся вина його тільки в тому, що він не забив на свою батьківщину, що не відморозився під слушним приводом, а зробив і робить більше, аніж деякі фонди", — наголосила нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Волонтера оштрафували за допомогу бійцям АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути