пʼятниця, 31 травня 2019 15:05

У Польщі провели "перепис" українських студентів

У Польщі провели "перепис" українських студентів
У Польщі провели "перепис" українських студентів. Фото: korrespondent.net

На навчанні в Польщі перебувають 40 тис. українських студентів. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович під час лекції в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Українські студенти повинні будуть повернутися в Україну, щоб будувати сучасну державу, вважає глава МЗС Польщі, пише УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де заробити інженерам великі гроші

"У Польщі зараз навчаються 40 тисяч українських студентів, і кожен університет може знайти цих представників вашого суспільства... Ми вітаємо їх, запрошуємо їх", - сказав Чапутович.

Студенти з України повинні користуватися отриманими під час навчання в Польщі та інших європейських країнах знаннями і навичками, щоб повернутися на Батьківщину і побудувати сучасну українську державу, йдеться у повідомленні.

За рік безвізу Польща стала одним із основних гравців на ринку в Україні. Підприємці сусідньої держави інвестують в економіку та будують нові підприємства, зокрема деревообробне "Барлінек" у Вінниці, завод із виготовлення кераміки "Церcаніт" у Новоград-Волинському, "Мостосталь" - у Житомирі.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі провели "перепис" українських студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути