пʼятниця, 13 жовтня 2017 16:48

В Іраку чоловік вигнав дружину-українку та відібрав дитину

Автор: tsn.ua
  Вінничанка Юлія Стрільчук три рази тікала від чоловіка іракця Мухаммеда Салмана
Вінничанка Юлія Стрільчук три рази тікала від чоловіка іракця Мухаммеда Салмана

Вінничанка Юлія Стрільчук втретє тікає від свого іракського чоловіка, який бив її. Він вигнав дружину-українку на вулицю без документів та відібрав дитину.

З іракцем Мухаммедом Салманом, який навчався у Вінниці на фармацевта, жінка одружилася 8 років тому. У них з'явився спільний син Нур, якому зараз шість років. Він є громадянином України, але також має громадянство Іраку. Також Юлія має двох старших дочок від першого шлюбу, які живуть з бабусею у Вінниці, повідомляє "ТСН".

Вперше до Іраку Юлія поїхала, коли синові було близько року. У Багдаді вони проживали разом з родиною Мухаммеда. У чоловіка немає батьків, проте у нього велика сім'я - три тітки, дві сестри, бабуся і брат. Їм Юлія не подобалася. За її словами, тітки постійно її ображали і били. Мухаммед також почав піднімати руку на дружину.

"Він почав бити мене, знущатися, казати образливі речі, виганяти мене. Українські дівчата звикли тут, що можна вийти на вулицю, у магазин. А там я кажу: "Пішли десь вийдемо". А він каже: "Ні, ти маєш сидіти вдома". У нас на цьому ґрунті відбувалися скандали. І він бив мене, сховав тоді мої документи. Його тітка забрала документи і телефон. Але я його трошки заспокоїла. І тихенько забрала документи і втекла вночі з дитиною", - розповіла Юлія.

Автор: tsn.ua
  Вінничанка Юлія Стрільчук три рази тікала від чоловіка іракця Мухаммеда Салмана
Вінничанка Юлія Стрільчук три рази тікала від чоловіка іракця Мухаммеда Салмана

Юлія помирилася з чоловіком, коли повернувся в Україну продовжувати навчання. Коли поїхали до Іраку, історія повторилася.

"Я завагітніла, але побої продовжувалися На другому місяці почала погано почуватися, у мене почався викидень. Три дні просто лежала, відчувала, як наче пологи розпочиналися. У мене була кровотеча, температура до 41 градуса. Я просила відвезти мене до лікарні, ніхто цього не робив. На мене ніхто не звертав уваги. Тітки чоловіка ходили, сміялися, їли. Казали, щоб здихала, бо в нас грошей немає". Хоча родина не бідна, просто вони хотіли, щоб мене не було".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробітчанка рік живе на лавці

Після операції Юлія взяла сина і втекла до посольства. Дипломати домовлялися з її чоловіком, щоб той віддав документи на дитину і дав дозвіл на виїзд сина з країни. Втретє повернулася до Іраку кілька тижнів тому.

"Він обіцяв, що більше сваритися не будемо, що дитині потрібні і мама, і батько, щоб була повна сім'я. І казав, що зняв квартиру, що не будемо жити з тітками. Але все одно ми ходили до них. Я їм взагалі не подобалося. Їм не подобалося, що я кудись виходила з хати і що з кимось спілкувалася", - розповідає жінка.

Поки дівчини не було в дома, родичі змінили замок у їхній орендованій квартирі. Забрали документи та сховали сина. 11 жовтня Юлія літаком повернулася в Україну - без речей, без документів та без сина.

У посольстві України в Іраку повідомили, що провели телефонну розмову з сім'єю чоловіка Юлії. Сам Мухаммед відключив свій телефон.

"Ситуація ускладнена тим, що Нур Салман має як громадянство України, так і громадянство Іраку. Стрільчук привезла його в Ірак добровільно, - наголосив посол України в Іраку Віктор Недопас. - Посольство намагається повернути її український паспорт та вимагає від правоохоронних органів інформацію про стан розгляду поданої Стрільчук до поліції заяви. У подальшому посольство сприятиме передачі до правоохоронних органів Іраку відповідного рішення українського суду, якщо Стрільчук звертатиметься до суду з цього питання".

Зараз ви читаєте новину «В Іраку чоловік вигнав дружину-українку та відібрав дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути