неділя, 17 лютого 2019 00:16

Українське подружжя відкрило у Польщі унікальну кав'ярню

Українське подружжя відкрило у Польщі унікальну кав'ярню
Подружжя із Севастополя відкрило у Кракові кав'ярню, аде навчають в'язанню спицями. Фото:uainkrakow.pl

Тарас Тюрюханов і Тетяна Солоколова із Севастополя відкрили у Кракові кав'ярню "Knitted Coffee". Там , не тільки подають каву, а й навчають в'язанню спицями.

В Польщу пара приїхала з ідеєю зробити кав'ярню на колесах. Спочатку їздили сільськими ярмарками, де торгівля кавою не мала жодного успіху. Згодом їм допомогли знайти місце і вони зупинилися в центрі Казімежа. Замінили машину з кавою на кіоск. Пізніше – відкрили кав'ярню, пише uainkrakow.

За словами українців, на початку було трохи складно адаптуватися через труднощі з перекладом. Тарас і Тетяна не вчили польську до переїзду, тому одразу ж записалися на курси. Та все ж, як зазначають, мову вивчили через живе спілкування на робочому місці.

"А з назвою взагалі вийшла смішна помилка. Зробили лого, наклейки, етикетки і все це прийшлось заново переробляти, бо назву переклали як "Wiązanа kawa", що означало "з чимось зв'язана, пов'язана кава" і це зовсім не мало стосунку до спиць, пряжі і в'язання. Краще звучало "Knitted Coffeе"", - каже Тетяна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кав'ярня українця увійшла до топу найкращих у Європі

Ідея "в'язаної кави" виникла саме у неї. Хоча у Севастополі дівчина працювала головним бухгалтером, також шила на замовлення, а потім почала в'язати великі подушки, одяг, іграшки, різні цікаві речі.

Спершу в приміщенні не було ані світла, ні води, тільки пуста кімната

"Все, що зараз у кав'ярні є – наша праця. Колись це був магазин одягу. Спершу в приміщенні не було ані світла, ні води, а тільки пуста кімната. Всім цим займався я, а Таня взяла на себе творчу сторону ремонту – придумала власний в'язаний дизайн, виготовила прикраси, декор, " – розповідає Тарас.

Тетяна відповідає за креатив, також веде соціальні сторінки, дбає про бренд "Knitted Coffee". Постійно вчиться в'язати щось незвичне, часто робить щось неординарне, хоча людям це подобається. А ще – проводитить уроки в'язання для всіх охочих.

Уроки дружина Тараса проводить приблизно раз в тиждень, зараз вони стали більш популярні. Можливо саме через те, що люди після кількагодинного майстер-класу мають результат – готовий виріб.

Зараз ви читаєте новину «Українське подружжя відкрило у Польщі унікальну кав'ярню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути