Ексклюзиви
четвер, 31 травня 2018 21:40

Українка створює незвичайні картини в США
10

Автор: Irina Malkmus
  Ірина Малкмус  відкрила  художній талант після переїзду у США.
Ірина Малкмус відкрила художній талант після переїзду у США.

Ірина Малкмус із Харкова після переїзду у США відкрила у собі талант художника. Українка малює картини і створює незвичні композиції з дерева, каміння та металу. Її роботи виставляють у галереях, кафе і на мистецьких шоу.

"У Каліфорнію переїхала заради чоловіка-американця, - розповідає Ірина Малкмус. - Познайомилася із ним в одній із кав'ярень Харкова. Там чекала на зустріч із знайомим. Але він зателефонував і повідомив, що прийти не виходить. В цей час офіціант приніс десерт. Показав на хлопця і сказав, що це від нього. Той до мене підсів, почав говорити ламаною російською. Виявилося, він з Америки. Подорожує країнами, любить вивчати мови. Після того почали зустрічатися. А уже через тиждень вирішила жити разом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, скільки витрачає на життя в Алясці

"Чоловік чекав рік, поки закінчу університет. Після того полетіли в Каліфорнію, де одружилися. Перші кілька років були найважчими, бо зовсім не знала мову. Не могла піти в магазин, замовити старву у ресторані. Скрізь доводилося ходити із чоловіком. Через прогалини в соціальному житті, почала багато малювати. Чоловік сказав: "Вау, у тебе талант". Купив у подарунок набір професійних фарб, кісточок і альбом. До того часу думала, що так можуть усі".

Ірина Малкмус  відкрила  художній талант після переїзду у США.
Фото: Irina Malkmus
Ірина Малкмус  відкрила  художній талант після переїзду у США.
Ірина Малкмус  відкрила  художній талант після переїзду у США.
Ірина Малкмус  відкрила  художній талант після переїзду у США.
Ірина Малкмус  відкрила  художній талант після переїзду у США.

Художнім технікам Ірина Максимус навчалася самостійно. Також захопилася композиціями із каміння та дерев, які хвилі викинули на берез з океану. Майстриня перетворює їх у витвори мистецтва, не змінюючи початкову форму. Через роки хобі переросло у справу, яка приносить дохід.

"В одному із кафетеріїв побачила виставку картин якогось художника. Сказала, що також можу показати свої роботи. Через три місяці їх вперше виставили. Дуже раділа, коли три картини купили. Після того почала подавати заявки в галереї, кафе, ресторани, кімнати для дегустацій вина. Коли діти пішли в школу, одна із учителів запропонувала вести художній гурток після уроків. Зараз це моя основна робота. Також іноді роблю в дома майстер-класи для дорослих".

Українська художниця Оксана Мась провела більше 80 виставок по всьому світі. Роботи художниці зберігаються в музеях сучасного мистецтва в Чехії, Іспанії, Німеччині, Швейцарії та США.

Зараз ви читаєте новину «Українка створює незвичайні картини в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути