Ексклюзиви
вівторок, 09 квітня 2019 00:15

Українка розповіла про життя в Нью-Йорку
5

У Нью-Йорку 400 станцій у метро
Фото: bit.ua
У місті можна знайти будь-які продукти, навіть гречку
У п'яти районах міста комунами живуть китайці, італійці, ірландці, німці, мексиканці, росіяни, євреї, поляки, греки та інші
На Манхеттені 15 парків з безкоштовними футбольними полями, волейбольні та баскетбольні майданчики, тренажери, треки для бігу і катання на велосипеді
За словами героїні, перехожі можуть зробити витончений комплімент, допомогти та щиро посміхатись незнайомим людям

Про переїзд Нью-Йорк, міфах і про саме місто розповіла Ольга Самофалова, засновниця піар-агентства "Поні та мости". Вона у 2014 році переїхала жити до Великого Яблука, але час від часу відвідує Україну.

"Чоловікові запропонували роботу в Нью-Йорку. Але почалася ця історія ще три роки тому, коли близька подруга просто зібрала речі та поїхала до Каліфорнії. І не повернулася. Тоді я почала нашіптувати чоловікові й всім нашим друзям про Америку, не як про країну для подорожей, а для життя, - згадує Ольга, - На мене все дивно дивилися. "Навіщо тобі в Америку, тут же все у тебе добре: квартира, машина, бізнес, друзі - все життя", - чула я мільйон разів. Але ж не обов'язково бігти за кращим життям, щоб хотіти перебратися в США. Цікавий був сам челедж: а чи вийде стати частиною цього величезного Мегаполіса. А потім все як уві сні. Чоловік подзвонив і сказав: "Ну що, погнали в Нью-Йорк?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Діти починають шукати роботу з десяти років" - українка розповіла про особливості життя в Лондоні

Ольга з чоловіком отримали контракт, пройшли співбесіду в посольстві та стали готуватися до переїзду. В результаті життя вмістилася в шість валіз та маленьку сумочку для кота. І вже через кілька місяців вони гуляли по засніженому Централ Парку.

Автор: bit.ua
  У п'яти районах міста комунами живуть китайці, італійці, ірландці, німці, мексиканці, росіяни, євреї, поляки, греки та інші
У п'яти районах міста комунами живуть китайці, італійці, ірландці, німці, мексиканці, росіяни, євреї, поляки, греки та інші

"Прилетіли в Нью-Йорк в страшну заметіль. Наступні рейси скасували, новини трубили про сніжної аномалії, а на дорогах утворився транспортний колапс. Губернатор міста оголосив надзвичайний стан, бо це був третій за своєю величиною снігопад в історії міста, - розповідає Ольга, - З сильним вітром мінус 15 відчувалися в місті як всі мінус 25. Але нас це не утримало в готелі, правда гуляти ми могли короткими перебіжками від теплих закладів і торгових центрів. Коли я вперше вийшла на вулиці Манхеттена, здавалося, що потрапила в кіно".

Дівчина зазначає, що багато хто судить по місту з фільмів.

"Нью-Йорк - кам'яні джунглі, в яких живуть одні товстуни, які харчуються фаст-фудом. Ха, вони ж ще не щиро посміхаються", - якщо вмістити в одне речення все міфи про місто, це буде виглядати так, - розповідає Ольга, - Але тільки на Манхеттені знаходиться більше, ніж 15 парків. Там є безкоштовні футбольні поля, волейбольні та баскетбольні майданчики, тренажери, треки для бігу і катання на велосипеді, а в літній час в кожному мікрорайоні міста - безкоштовний басейн і заняття йогою і танцями. Ну як при цьому можна бути товстим?!"

Автор: bit.ua
  У місті можна знайти будь-які продукти, навіть гречку
У місті можна знайти будь-які продукти, навіть гречку

Ольга зазначає, що літній час в місті немає смачної полуниці, помідорів і огірків, як в Києві, але їжа гідна.

"Хочеш бути сироїдом, отримуй стійку сироїдчих продуктів в супермаркеті, хочеш бути веганом - так, будь ласка. Хочеш вживати тільки органічні продукти? Якщо можеш собі це дозволити, вперед! До слова, жовтки в органічних яйцях - не синюшні, а жовті та нагадують за смаком ті, бабусині з села. Авокадо, морепродукти, ананаси, грецькі йогурти та сири. І навіть гречка є, яку "наші" часто кілограмами везуть в США, боячись померти від гречаного недоїдання ", - розповідає Ольга.

У Нью-Йорку одне із найбільших метро у світі. Воно складається з понад 400 станцій. У ньому і правда можна загубитися, але тільки на перших порах. Озброївшись електронними картами все стає зрозуміло.

Автор: bit.ua
  У Нью-Йорку 400 станцій у метро
У Нью-Йорку 400 станцій у метро

"Головне завдання знати, куди ти прямуєш, у верхнє, нижнє або центральне місто. А саме місто збудоване квадратиками, ходиш як по шахівниці, іноді навіть якщо захочеш загубитися, не вийде, - пояснює Ольга, - Вистачило п'яти хвилин закохатися в це місто, а щоб побачити весь Нью-Йорк не вистачило і півроку. Він величезний і мультикультурний".

У п'яти районах міста комунами живуть китайці, італійці, ірландці, німці, мексиканці, росіяни, євреї, поляки, греки та інші. Тому гуляючи тим чи іншим районом, потрапляєш в інший світ, не завжди адаптований під реалії Нью-Йорка.

"Наприклад, в китайському кварталі, недалеко від аеропорту, продають живих жаб для готування. Вони сидять у великому коробі та чекають своєї години. І до речі, ти будеш мало не єдиним європейцем в ньому. Ніякої іншої мови, крім як своєї, вони не знають, - розповідає Ольга, - Тому вивчай ще і мову жестів. А найбільше розчулює район, де живуть хасиди, суперортодоксальні євреї. Вулицями ходять абсолютно однакові чоловіки в білих сорочках, чорних довгих або укорочених штанах, заправлених в білосніжні шкарпетки. Поверх сорочки вони одягають чорні капоти або піджаки, а на ноги туфлі без пряжок і шнурків".

Автор: bit.ua
  У місті можна знайти будь-які продукти, навіть гречку
У місті можна знайти будь-які продукти, навіть гречку

Ольга Зазначає, що жителі міста більш відкриті, доброзичливі, готові співпереживати та допомогти.

"Мені б щиро хотілося, щоб кияни навчилися більше посміхатися і звертати увагу на деталі, - зазначає Ольга, - В Нью-Йорку просто так на вулиці можуть відвалити комплімент. І це не буде в стилі: "Агов дівчина, які гарні тебе очі", а інтелігентно. Взимку підійшов хлопець і почав розповідати, як йому подобається поєднання кольорів мого одягу. А буквально нещодавно в барі парочка стала обсипати компліментами мою футболку. Це страшенно приємно".

Українка розповідає, що у Чехії кожна пристойна людина повинна займатися спортом, пити пиво і мати собаку.

Зараз ви читаєте новину «Українка розповіла про життя в Нью-Йорку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути