вівторок, 28 березня 2017 23:45

Українка розповіла про зарплати і витрати в Америці

Автор: Depositphotos
  Середня зарплата - $80 тисяч на рік.
Середня зарплата - $80 тисяч на рік.

В Америці готівка потрібна лише для походу у нічний клуб чи сімейний ресторан. Всі розрахунки роблять кредиткою.

Про вартість житя в Америці розповідає українка Наталка Пісня, яка живе у Вашингтоні, - передає forumdaily.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На операції поплутали пацієнтів і просвердлили здорову голову – українець очолив закордонну лікарню

"В Америці можна вийти з дому без гаманця і поїхати у будь-яку точку міста за продуктами. При цьому розрахуватися з допомогою електронного гаманця в телефоні. Безготівковий розрахунок у таксі чи інших транспортних сервісах — звична справа. Зараз, у моїх кишенях рідко з'являється від 5 до 20 доларів. Так простіше контролювати свої витрати. Їх можна дивитись на сайті банку. До того ж навіть пачка найменших купюр часто викликає питання: ви наркоторговець?", - розповідає Наталка Пісня.

При прийнятті на роботу в Америці обговорюють річну зарплату. Уточнюють податки, кількість робочих годин на тиждень, вартість перепрацювань і їх небажаність. Середня зарплата - $80 тисяч на рік. Отримують її кожні два тижні рівними сумами без податків.

"Податки - близько 30%. Після зняття залишається 56 тисяч доларів на рік. Ділимо їх на 12 місяців - близько 4,7 тисяч на місяць. Арендна плата — від 2,2 тисяч доларів за 1-кімнатну квартиру у Вашингтоні. Від 1,8 тисяч доларів - у передмісті. За комуналку, , телефон і Інтернет доводиться платити приблизно по 100 доларів. За медичне страхування - від 150 до 400 доларів на місяць, залежно від соціального пакету роботодавця. Купити продукти - близько 120-150 доларів на тиждень. Залишок йде на купівлю одягу, зустрічі із друзями".

Найвищі зарплати на Кіпрі мають держслужбовці. Найпрестижніша професія лікаря та вчителя. Вони отримують близько €3 тис.Наприклад, у ветеринарного лікаря пенсія €2200. Мінімальна пенсія та зарплата - €800 .

Зараз ви читаєте новину «Українка розповіла про зарплати і витрати в Америці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути