понеділок, 20 травня 2019 00:15

Українка розповіла, чим може здивувати Аргентина
5

На півночі Аргентини є унікальний природний комплекс з 275 водоспадів, які зливаються в одне ціле
Фото: tripmydream
Сучасна молодь танго практично не танцює.
 Буенос-Айрес не може похвалитися чистотою в місті.
В Аргентині розвинена соціальна підтримка малозабезпечених на державному рівні
 Склалося враження, що Аргентина знаходиться в українських 90-х.

PR-спеціаліст та мандрівниця Олександра Черновол переїхала до Аргентини спонтанно. У компанії, де працює її чоловік, була потрібна людина, яка буде працювати в Буенос Айресі, де приблизно однакова тайм-зона з Нью-Йорком.

Їхати треба було через 3 тижні. Вони думали лише кілька годин і погодилися. Зібрали речі, попрощалися з родичами, друзями і вирушили в країну стейків, танго і вина, пишуть на ресурсі tripmydream.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець розповів, які найпопулярніші міста для життя у Польщі

Аргентина - колишня колонія Іспанії, найрозвиненіша країна Південної Америки, пережила два дефолту, і головний експортер яловичини, мене приємно здивувала природою, але нічим більше. Склалося враження, що Аргентина знаходиться в українських 90-х. У супермаркетах величезні стелажі з юпі, а діти на вулицях грають в йо-йо. Ціни на продукти в три рази вище українських, при цьому їх якість значно нижче наших. У супермаркетах, якщо розплачуєшся банківської картою, обов'язково потрібно пред'явити паспорт, вказати номер паспорта, дату народження і підпис на чеку. Це зроблено з метою запобігання оплати краденими картами.

Автор: tripmydream
   Буенос-Айрес не може похвалитися чистотою в місті.
Буенос-Айрес не може похвалитися чистотою в місті.

У Буенос-Айресі потрібно бути обережним. У мене в першу тиждень в центрі міста вихопив телефон з рук хлопець на мотоциклі. Поліція знизала плечима і сказала, що допомогти нічим не може. Як і у всіх туристичних містах, іноземця намагаються обдурити і розвести на гроші.

Також Буенос-Айрес не може похвалитися чистотою в місті. У центрі нерідко зустрінеш гори сміття і сплячих бомжів. Але, найважливіше – це дивитися під ноги. Аргентинці дуже люблять собак, а от прибирати за ними не дуже.

Автор: tripmydream
  В Аргентині розвинена соціальна підтримка малозабезпечених на державному рівні
В Аргентині розвинена соціальна підтримка малозабезпечених на державному рівні

В Аргентині розвинена соціальна підтримка малозабезпечених на державному рівні, багато про це реклами та закликів до громадян допомагати нужденним. Тому бомжам тут жити досить непогано. Їх годують раз на день повноцінним комплексом з трьох страв за рахунок держави, люди виносять їм матраци, теплі ковдри, подушки, одяг та їжу. Є в Аргентині та цікавий закон щодо оренди житла малозабезпеченими: якщо ти здав квартиру сім'ї, а у неї годувальник залишився без роботи або хтось із членів сім'ї смертельно хворий, то ця сім'я може жити в твоїй квартирі, поки їх матеріальне становище не покращиться. Вигнати їх можна тільки через суд. Цим законом багато хто активно користуються і живуть безкоштовно в чужих будинках по кілька років. Тому зняти житло на тривалий термін в Буенос Айресі та ще проблема. Господарі просто боятися здавати квартири незнайомим людям.

Але, крім недоліків в Буенос Айресі та Аргентині в цілому є багато плюсів. Одна природа тільки чого варта. Тут можна прокидатися під крики папуг, а засинати під червоні заходи. Заходи тут просто приголомшливі, ні в одному місці я таких не зустрічала. На півночі Аргентини є унікальний природний комплекс з 275 водоспадів, які зливаються в одне ціле.

Автор: tripmydream
   Склалося враження, що Аргентина знаходиться в українських 90-х.
Склалося враження, що Аргентина знаходиться в українських 90-х.

Водоспади Ігуасу входять в Сім Нових Чудес Світу. І я прекрасно розумію чому. Це приголомшливе видовище, дивитися, як тонни води з величезним гулом спускаються вниз. Я себе спіймала на думці, що хочу стрибнути в безодню води, настільки засмоктує це видовище. Крім водоспадів там можна прогулятися по цим джунглях і подивитися на птахів, метеликів, носух і мавп. Комплекс водоспадів розташувався на двох берегах річки Парана, яка розділяє Аргентину та Бразилію. Багато сперечаються про те, з якого боку водоспади дивитися найкраще. Моя думка: варто відвідати обидві сторони, так як з боку Бразилії ти водоспади бачиш, а з боку Аргентини – відчуваєш.

Українці Сергій та Роман Шевченки з Дніпра готують у власній кондитерській "Вишукані десерти братів Шевченків" мусові тістечка. Вважають їх родзинкою закладу, розташованого в самому центрі польського Кракова.Такого виду десертів у цьому місті небагато.

Зараз ви читаєте новину «Українка розповіла, чим може здивувати Аргентина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути