середа, 24 січня 2018 14:29

Українка прославилася в Австралії музичним твором про російську агресію

Українка прославилася в Австралії музичним твором про російську агресію
Катерина Ліхута, яка зараз живе і працює в Австралії, презентувала камерний концерт "Погані сусіди". Фото: Укрінформ

Українська композитор Катерина Ліхута, яка зараз живе і працює в Австралії, презентувала камерний концерт "Погані сусіди", присвячений російській агресії проти України.

"Російська агресія проти України у 2014 році надзвичайно схвилювала мене... В Україні продовжують жити мої родичі. Я хотіла якось виплеснути свій гнів і саме так виникла ідея "Поганих сусідів", – каже автор концерту, композитор Консерваторії Квінсленда Катерина Ліхута. Про це повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці змусили австралійський телеканал позбутися радянського логотипу

Вперше концерт було презентовано у червні 2017 року на 49-му Міжнародному симпозіумі валторн у Бразилії. Головні партії виконали два провідні солісти австралійської Консерваторії Квінсленда Пітер Лaфф та Icолт Кларк. Їх валторни (духові інструменти - gazeta.ua) уособлювали боротьбу між Україною та Росією. Решту чотири валторни відтворювали тло війни.

"Валторна передає відчуття війни надзвичайно добре, а шість валторн – ще краще! Концерт створює загальне відчуття напруженості та тиску з моментами смутку і трауру. У середині твору є повільний розділ, присвячений трагічній згадці про тих молодих українських солдатів, які загинули під час цієї війни. В цілому суть композиції – це боротьба за свободу та незалежність", – каже Катерина.

Проект отримав фінансову підтримку від Австралійської ради мистецтв, а організаційну – від Квінслендської консерваторії. Прослухати концерт можна ось за цим посиланням.

Катерина Ліхута народилася і виросла у Києві, в родині музикантів. Закінчила Київський інститут музики ім.Р. Глієра (де вивчала джаз та класичне фортепіано) та Національну музичну академію ім.П.Чайковського (де вивчала композицію). У 2005 році разом з чоловіком емігрувала до США, з 2012 року постійно живе в Австралії.

Візитівкою професійної музичної творчості Катерини Ліхути є використання у творчості елементів українських мелодій. Крім того, композитор завжди виступає на сцені у вишиванці.

Зараз ви читаєте новину «Українка прославилася в Австралії музичним твором про російську агресію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути