пʼятниця, 01 червня 2018 10:09

Українець заснував у США бізнес на марихуані

Українець заснував у США   бізнес на марихуані
Олексій Клемпнер (ліворуч) і Рой Едері. Фото: mc.today

Українець Олексій Клемпнер заснував у Каліфорнії легальний сервіс із доставки марихуани. Він став найбільшим у США. За весь час в компанію залучили близько $52 млн інвестицій.

У США українець мешкає 21 рік. В країну переїхав разом із сім'єю, пише mc.today.

"Через рік я потрапив у свій перший стартап, працював програмістом. Ми пов'язували інтернет з телефонами. Зараз це звичайна справа, але тоді було справжньою революцією, – згадує Олексій Клемпнер. - Потім працював у телефонному сервісі Outlook Amusements, який надавав послуги ворожок і астрологів. Там виріс з головного інженера до віце-президента з технологій і познайомився зі своїм майбутнім бізнес-партнером Роєм Едері".

"Коли в 2013 році ми побачили, як швидко ростуть Uber і Airbnb, то зрозуміли, що нам потрібен бізнес з такою ж моделлю – сервіс за запитом. Одним з напрямків, яке задовольняло всі три вимоги, виявилася канабіс-індустрія. У 2013 році її частина ще була напівлегальною. Ми знали: якщо зробимо професійний сервіс, точно будемо успішні".

Щоб дізнатися більше про ринок, Олексій зустрівся з власниками магазину марихуани. Зробив вигляд, що хоче купити їхній бізнес.

"Їхній офіс нагадував притон для друзів – ми зайшли в прокурену травою темну кімнату з неоновим світлом. Було страшно, – каже Олексій. - Але вивчили індустрію і через кілька місяців запустили службу доставки марихуани Eaze. Професіоналізм полягав у тому, що марихуану розвозили охайно одягнені водії на нормальних машинах. Траву віддавали в красивих паперових коробках з логотипом компанії, а не у звичайних пакетах. Доставка займала 15 хвилин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можна водити без прав і довіреності - українець про безпеку в Південній Кореї

За словами українця, у Каліфорнії будь-яка людина після 21 року може купити марихуану. З 18 – тільки за довідкою від лікаря. Зазвичай канабіс призначають людям зі стресом або безсонням.

"Замовники марихуани – звичайні люди: професіонали в костюмах, робітники, бодібілдери. Траву курять всі. Є три базових види трави: Indica, Sativa і Hybrid. Перший розслабляє, другий піднімає настрій, третій – суміш. На ринку трави є навіть бренди. Товари є різні – не тільки трава. Канабіс може додаватися в печиво, шоколадки, масла та інші продукти. Ціни різноманітні, але все починається десь від 10 доларів", – каже Олексій.

Олександр Черномазов і Елла Маламуд із Харкова створили перший в країні парк, де представлено досягнення у сфері відновлювальної енергії, зеленого будівництва та екологічного транспорту.

Зараз ви читаєте новину «Українець заснував у США бізнес на марихуані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути