неділя, 14 травня 2017 00:18

Українці в Еміратах переспівали пісню "Два кольори" на арабський лад

Українці в Еміратах переспівали пісню "Два кольори" на арабський лад
Українці в Еміратах переспівали "Два кольори" на арабськи лад Фото: svitua

Українці Тарас Ващук та Максим Миланич, які живуть та працюють в Об'єднаних Арабських Еміратах, переспівали українську пісню "Два кольори" на арабський лад.

У їх виконанні пісня перетворилася на історію важкого життя українського заробітчанина й отримала назву "Два офери".

"Я давно вже пишу подібні жартівливі пісні-переробки. Це як хобі — веселити українську громаду Еміратів. В доробку в мене вже зо 5 таких коломийок, є чимало ідей для нових пісень. Я займаюся текстом, Максим робить аранжування, - розповідає в інтерв'ю svitua Тарас Ващук. - В українців у ОАЕ вже виробилась власна говірка. Ми тому одразу попереджаємо - пісні з арабським колоритом та англіцизмами. Слово "офер", приміром, - це запрошення на роботу. "Локал" - це місцевий араб, власник бізнесу. "Бейсік" - це базова зарплата, на яку робітник приїжджає до ОАЕ. Потім вона зростає, обростає бонусами й соціальним страхуванням. На початку ж від неї й справді плакати хочеться".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська діаспора зняла унікальний ролик про вишиванку

Тарас Ващук родом з Івано-Франківщини, у Дубаї живе п'ять років. Максим Миланич в ОАЕ переїхав два роки тому. Викладає у музичній школі. В Україні жив у селищі Попільня Житомирщини.

"Зараз ми переробляємо пісню "Ой під вишнею, під черешнею". Головна суть - та сама, що й в оригіналі. Але, самі розумієте, з арабським колоритом. Тож яка там вишня, яка черешня? - пальма! До того ж, в другому відео, - а воно вже буде ігровим, - глядачі побачать чарівну дівчину-співачку", -каже Максим Міланич.

Соліст найвідомішого цирку світу Cirque du Soleil українець Віктор Кіктяєв отримає "Премію за довічне досягнення у мистецтві цирку". За всю історію існування Європейської циркової асоціації цю премію присуджували 4 рази. Зараз Віктор Кі живе в Швейцарії, гастролює світом, збирає аншлаги у величезних залах.

Зараз ви читаєте новину «Українці в Еміратах переспівали пісню "Два кольори" на арабський лад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути