пʼятниця, 13 липня 2018 22:00

Українка розповіла про переїзд за океан та участь у шоу "Міс Українська Канада"
7

Автор: з архіву Аїди Бахтиєвої
  Аїда Бахтиєва вийшла у фінал конкурсу  "Міс Українська Канада".
Аїда Бахтиєва вийшла у фінал конкурсу "Міс Українська Канада".

15 липня в Канаді відбудеться грандіозний фінал культурного проекту "Міс Українська Канада 2018". Одна із учасниць, які боротимуться за розкішну корону, Аїда Бахтиєва розповіла Gazeta.ua про переїзд та участь у конкурсі.

Зараз дівчина мешкає у місті Торонто, провінції Онтаріо. Приїхала до Канади кілька років тому вивчати та практикувати англійську мову.

"До від'їзду закордон я отримувала другу освіту за фахом журналістика. Перебуваючи в Канаді, дізналася про програму "Броадкастинг Телебачення та Відеографія" у коледжі Сенека і дуже зацікавилася. Імміграційні консультанти відмовляли подавати документи на програму, через велику конкуренцію серед канадців. Але вирішила все ж таки спробувати. В мене вийшло", - розповідає Аїда Бахтиєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світлини, які надихають подорожувати: українка стала відомим фотографом

"Зі свого досвіду можу сказати, що коли переїжджаєш сам, розумієш, що все залежить лише від тебе. Я обійшла пів Торонто, не враховуючи відправлені поштою резюме, перш ніж отримати роботу. Роботодавці хочуть бачити канадський досвід. Ще є такий термін як "overqualified"- тобто занадто багато освіти для позиції на яку подаєшся, що не є плюсом у пошуку роботи".

За словами дівчини, на своїй першій роботі вона відчула, що не вистачає словникового запасу.

"Записувала на слух усі невідомі фрази та слова. Потім перекладала або питала у місцевих їх значення. Окрім того, на програмі у коледжі Сенека була однією міжнародною студенткою. Здавалось, що всі в класі затихають, коли я відповідала, слухають і оцінюють мене та мою мову. Дуже переймалась через те, що не могла так влучно використовувати сленгові слова або жартувати, як мої однокурсники та вчителі. Щоб швидше влитися у середовище, намагалася бути дуже активною, всюди брати участь. Так потрапила до Студентської Федерації Сенеки".

Автор: з архіву Аїди Бахтиєвої
  Аїда Бахтиєва вийшла у фінал конкурсу  "Міс Українська Канада".
Аїда Бахтиєва вийшла у фінал конкурсу "Міс Українська Канада".

Дівчина виграла вибори на позицію Консула Студентської Федерації Сенеки. А потім стала ще й першою міжнародною студенткою та першою дівчиною президентом спілки. Її команда, яка складалася з Віце-президентів, Консулів та Директорів, була відповідальною за 25 тис. студентів денної та 80 тис. студентів вечірньої форми навчання на всіх десяти кампусах коледжу.

"В плани входило надання медичного покриття на стоматолога та окуліста для міжнародних студентів, яке до цього страховка Сенеки не покривала. Виділення ста тисяч доларів щорічно для стипендій та нагород. Розвиток Студентського Гранту для покриття навчальних ініціатив наших студентів. Створення програм безкоштовного харчування. Проведення заходів, де кожний може представити свою культуру, які я успішно втілила у життя".

Автор: з архіву Аїди Бахтиєвої
  Аїда Бахтиєва вийшла у фінал конкурсу  "Міс Українська Канада".
Аїда Бахтиєва вийшла у фінал конкурсу "Міс Українська Канада".

Зараз дівчина готується до фіналу конкурсу "Міс Українська Канада". Має по 3-4 репетиції на тиждень. Інколи по 6 годин. Адже стала однією із 15 фіналісток, яких обирали із 80 учасниць.

"Мій улюблений етап конкурсу – соціальній проект. Необхідно зробити збір інформації та дослідження у сфері проекту, спланувати, зв'язатися із службами та організаціями для об'єднання зусиль. Щоб досягти бажаного результату, перезнімала відео 4 рази. Декілька ночей монтувала. Мій соціальний проект – це Українсько-канадська студентська платформа. Вона містить у собі необхідну інформацію про систему навчання у Канаді, позакласні заходи, послуги для студентів, стипендії та фінансову допомогу. Також включає успішні історії та досягнення студентських лідерів. Цією платформою я хочу поєднати студентів України та Канади. Якщо проект виграє у фіналі конкурсу, то отримає грант на просування від Open World Learning Organization, яка допомагає українським студентам отримати освіту у Канаді".

Аїда Бахтиєва вийшла у фінал конкурсу  "Міс Українська Канада".
Фото: з архіву Аїди Бахтиєвої
Аїда Бахтиєва вийшла у фінал конкурсу  "Міс Українська Канада".
Аїда Бахтиєва вийшла у фінал конкурсу  "Міс Українська Канада".
Аїда Бахтиєва вийшла у фінал конкурсу  "Міс Українська Канада".
Аїда Бахтиєва вийшла у фінал конкурсу  "Міс Українська Канада".

"Для мене участь у конкурсі – це можливість зробити свій внесок у розвиток української культури в Канаді. Це нагода співпрацювати у різних проектах задля допомоги українській громаді, можливість популяризувати українське".

Конкурс "Міс Українська Канада" - найбільший молодіжний проект про сучасну Україну в Північній Америці. Він закріплений в історії українців Канади. Вперше його провели в 1955 році.

"Сьогодні конкурс "Міс Українська Канада" - це спроба відновити оригінальну українсько-канадську традицію та оновити її. Додати нову інтерпретацію, моду та формат.

Конкурс має кілька етапів: фіналістки готують відео-презентації, в яких розказують про себе, свою Провінцію, свої досягнення та таланти. Далі проводять дослідження про український традиційний костюм з певного регіону і пишуть про це есе. Також готують відео-пропозицію соціального проекту, який направлений на допомогу українцям на Батьківщині та у Канаді, а ще працюють над номерами-талантами.

Цього року, 15 липня у концертному шоу представлять свої колекції дизайнер Роксолана Богуцька, бренд українського одягу ОРНАМЕНТ, та дизайнер вечірніх суконь Катерина Лукашик. Окрім цього, учасниці представлять унікальні українські костюми 18-19 ст. з приватної колекції Устини Стефанчук. Спеціальні гості заходу - співачка Злата Огнєвіч, співак Олександр Лозовський та українсько - канадський рок-бенд KLOOCH.

Зараз ви читаєте новину «Українка розповіла про переїзд за океан та участь у шоу "Міс Українська Канада"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути