неділя, 17 березня 2019 00:15

Українець розповів тонкощі життя на райському острові
5

Емігрант розповів про життя у Домінікані
Фото: Обозреватель
Емігрант розповів про життя у Домінікані
Емігрант розповів про життя у Домінікані
Емігрант розповів про життя у Домінікані
Емігрант розповів про життя у Домінікані

Колишній працівник запорізької електростанції Віктор Карев переїхав в Домінікану. На переліт взяв тисячу доларів кредиту.

"Спочатку жив у друзів, шукав роботу та апартаменти. Оренда житла в Домінікані від 150 доларів у бідному районі. Але квартири тут рівняють за американським типом по кількості спалень. Кожна спальня має свою вбиральню та ванну кімнату. Додатково оплачується електроенергія та Інтернет (70-100 доларів)", - каже Віктор Обозревателю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україну мають знати всюди" - діаспорянин пропагує батьківщину в Колумбії

Більшість людей працює у туристичній сфері, заробляє до 2 тисяч доларів.

"Я теж був екскурсоводом, керівником туристичної агенції. Знадобився досвід, який мав в Україні та знання іспанської мови", - каже чоловік.

Домініканці ліниві і можуть не прийти на роботу, бо їм так захотілося, тому емігрантів беруть на роботу з великим задоволенням. Продавець магазину отримує тисячу доларів. Це по суті прожитковий мінімум. На дві тисячі можна нормально жити.

"Для мене робота в Домінікані - задоволення. Бувають складні моменти, але тоді я відвідую серфпляж Макао, піднімаюсь на гору Редонда з панорамним видом на острів. Можу поїхати на острів Саона, де знімали рекламу Баунті", - поділився Віктор Карев.

Домінікана – країна корумпована, за гроші тут можна вирішити будь-яке питання, але одне для домініканців принципово – збереження екосистеми острова. Тут немає гідро - і, тим більше, атомних електростанцій. Електрику забезпечують дизель-генератори, тому іноді бувають перебої, а напруга в розетках всього 110 В, але техніка спеціально підлаштована.

"Морепродукти тут коштують дорого, до того ж рибу не вміють готувати. Лише недавно місцеві від туристів дізналися про соління та в'ялення, але в них не дуже добре виходить і таку рибу краще не брати. Зате на острові багато кафе, де можна спробувати будь-яку кухню", - каже Віктор.

Чоловік зауважує, що тут небезпечно. В бідному районі його намагалися пограбувати. Пощастило, що грошей з собою не було, а був лише блокнот із записами іспанського.

Тетяна Чекайда з Вінниці місяць тому поїхала працювати в польську фармацевтичну компанію у Познані. Дівчина повернулась з Польщі з негативними враженнями та штрафом у 210 доларів (5500 гривень).

Зараз ви читаєте новину «Українець розповів тонкощі життя на райському острові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути