понеділок, 23 липня 2018 00:15

У кожному будинку є кімната для доморобітниці — українка про житло в Аммані
5

Автор: з архіву Катерини Колесникової
  Катерина Колесникова із Запоріжжя  10 років живе у Аммані.
Катерина Колесникова із Запоріжжя 10 років живе у Аммані.

В Йорданії будують невисоки триповерхові будинки. Кількість квартир на поверсі варіюється залежно від соціальної приналежності району. Чим менше квартир у будинку, тим престижніше.

Там, де живуть люди із середнім рівнем достатку, максимум - три квартири на поверх. Найчастіше одна або дві. Про це розповідає Катерина Колесникова із Запоріжжя, яка 10 років живе у Аммані. Вийшла заміж за місцевого чоловіка.

"Спочатку ми орендували квартиру у середньому районі без меблів. Платили за це 6 тисяч динар на рік ($8,4 тис. - Gazeta.ua). Квартира з меблями коштує від 10 тисяч ($14,1 тис.) і більше. Потім придбали власне житло. За нову квартиру на 215 кв.м. і 100 метрів двору віддали 135 тисяч динар ($190,5 тис.). Але житло уже із ремонтом — стінами, вікнами, кранами, душем. Необхідні лише меблі, - розповідає українка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Половину зарплатні забирають на податки" - українка про життя в Німеччині

"Для України наша квартира мабуть вважається великою, для Йорданії - швидше стандартна. Маємо два зали і три спальні, в кожній з-яких є туалет з душем чи ванною. Додатково є ще один туалет та умивальник для гостей, це обов'язково. Також є кухня і кімната для домробітниці. Їх роблять майже у всіх будинках. За українськими мірками у нас 3 поверх. За йорданськими — перший. Адже тут будинки вирубані у кам'яних скелях. Часто позаду будинку недорубана гора, а спереду уже дорога. Перший і мінус перший поверхи мають свої двори. До них ведуть окремі двері".

Катерина Колесникова із Запоріжжя  10 років живе у Аммані.
Фото: з архіву Катерини Колесникової
Катерина Колесникова із Запоріжжя  10 років живе у Аммані.
Катерина Колесникова із Запоріжжя  10 років живе у Аммані.
Катерина Колесникова із Запоріжжя  10 років живе у Аммані.
Катерина Колесникова із Запоріжжя  10 років живе у Аммані.

За словами українки, середня зарплата в Йорданії $635-$700.

"Щодо цін на продукти, то мясо — близько 8,47 доларів за кг. Хліб тут інший — це скоріше лаваш. Він продається на вагу, один кілограм коштує 60 центів. Упаковка на 25 яєць — майже 4 долар. Щороку усе дорожчає. Хліб ще недавно коштував 30 центів", - каже Катерина Колесникова.

У Китаї для іноземців під забороною мобільний зв'язок. Щоб поїхати в інше місто, необхідно проходити металошукач. Про незвичні китайські правила розповідає емігрантка Олександра із Запоріжжя.

Зараз ви читаєте новину «У кожному будинку є кімната для доморобітниці — українка про житло в Аммані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути