понеділок, 25 червня 2018 00:15

"Собак водять у садок" - українка про дивацтва нідерландців

"Собак водять у садок"  - українка про дивацтва нідерландців
У Нідерландах для собак у країні існують спеціальні готелі Фото: odessa-life.od.ua

У Нідерландах на собак платять податки, будують для них готелі і навіть садочки. Придбати цуценя важко, бо за ними люди стають у чергу.

Про це розповідає українка з екзотичним ім'ям Бану. Яка 5 років тому перебралася в Нідерланди. У новій країні дівчина виховує двох синів та чекає на появу донечки. За свою улюбленицю також платить 108 євро податку на рік. повідомляє ictv.

"Податок стягується для утримування так званих собачих вбиралень, які встановлюються у громадських місцях. Але податок – це ще не все. Після придбання цуценя є обов'язковим його чіпування, реєстрація та щеплення, це коштує близько 200 євро", -каже українка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "30 днів можна жити без візи" - українка поділилася досвідом переїзду в Малайзію

Для собак у країні існують спеціальні готелі, куди їх можна віддати на певний термін. Такі заклади дуже популярні. Іноді чотирилапим клієнтам навіть не вистачає місця.

"Ми свою Моллі віддавали на два тижні. Там з ними гуляють, купають, годують їх. Вони всі дуже задоволені. Ціна такого готелю недешева – від 10 євро в день. Але, незважаючи на таку дорогу ціну, у ці готелі дуже важко потрапити. Як правило, перед канікулами або перед якимись святами вони дуже зайняті. Є ще інша послуга – пожити з вашим вихованцем, тобто можна віддати вашу собачку комусь у сім'ю, але за це теж треба платити. І якщо ви багато працюєте і вас вдень немає весь час вдома, то можна собачку віддати в садок, щоб вона вдень була в садку, спілкувалася з іншими собаками, щоб їй було не нудно".

У Китаї для іноземців під забороною мобільний зв'язок. Щоб поїхати в інше місто, необхідно проходити металошукач. Про незвичні китайські правила розповідає емігрантка Олександра із Запоріжжя.

Зараз ви читаєте новину «"Собак водять у садок" - українка про дивацтва нідерландців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути