Ексклюзиви
четвер, 21 червня 2018 00:15

"30 днів можна жити без візи" - українка поділилася досвідом переїзду в Малайзію
11

Автор: Антоніна Носко
  Антоніна Носко 4 місяці мешкає в Малайзії
Антоніна Носко 4 місяці мешкає в Малайзії

Українці можуть 30 днів жити в Малазії без візи. Щоб проконтролювати термін перебування, під час приїзду у країну ставлять штамп у паспорті.

"Щоб залишитися в країні на довше, є декілька варіантів. Перший — зробити в Україні візу, яка дається на два місяці. Це коштує до 10 доларів. Уже в Малайзії її можна продовжити на такий самий термін. Інший варіант — пожити в країні місяць, а потім на кілька днів виїхати в сусідню країну, наприклад, на Балі. Квиток коштуватиме від 10 до 50 доларів. Немає офіційних обмеженнь, скільки разів так можна робити. Але є вірогідність, що у країну деякий час можуть не пускати, якщо штампів буде дуже багато", - розповідає українка Антоніна Носко.

Дівчина разом із чоловіком Олександром чотири місяці мешкають в місті Куала-Лумпур в Малайзії. Своїм досвідом переїзду вона поділилася з Gazeta.ua.

"Нам було цікаво пожити в країні з іншою культурою. Відчути, як це - переїхати на нове місце і почати все з початку. Оскільки чоловік уже має досвід проживання в Європі, вирішили їхати в Азію. Обрали Малайзію, бо це розвинена і відносно не дорога країна, - розповідає Антоніна Носко. - До переїзду готувалися близько місяця. Проаналізували, що поміститься в рюкзак і що зможемо із собою перевезти. Інші речі роздали друзям на тимчасове зберігання. Хтось тримає у себе книги, хтось - рюкзаки з платтями. Також знайшли господаря для кота. Але найважливіший момент - попрощатися із друзями і родичами. Адже невідомо, коли побачимося наступного разу. Тому перед влаштували вечірки для друзів і провідали батьків".

Антоніна Носко 4 місяці мешкає в Малайзії
Фото: Антоніна Носко
Антоніна Носко 4 місяці мешкає в Малайзії
Антоніна Носко 4 місяці мешкає в Малайзії
Антоніна Носко 4 місяці мешкає в Малайзії
Антоніна Носко 4 місяці мешкає в Малайзії

За словами українки, перший тиждень вони з чоловіком мешкали у хостелі. Ціна залежить від району і житлових умов. Невелика кімната спільно з іншими людьми коштуватиме від $5 доларів за день. Якщо проживати лише вдвох - від $15. Дізнатися більш точні ціни перед приїздом в країну можна в інтернеті.

"Про те, яка в Малайзії ситуація із житлом, дізнавалася заздалегідь. Якщо в Україні ринок оренди хаотичний, то тут усе систематизовано. Договір украдається не менше, ніж на рік. Також платять завдаток за один-два місяці. Якщо користуєтеся послугами агента, їх оплачує власник квартири. Щодо цін, то орендувати квартиру-студію коштуватиме від 400 доларів. Комунальні, електрика й інтернетом коштуватимуть до 40 доларів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла про вступ і навчання в університеті Марокко

"Як правило, іноземці мешкать у кондомініумах. Це багатоквартирні будинки з обов'яковою охороною, паркінгом і безкоштовними зонами для спільного користування. Типовими є дитяча кімната, спортзал, басейн, сауна, магазин, ресторан, зона відпочинку чи роботи з фай-фаєм. Їх наявність варіюється залежно від будинку. - каже Антоніна. - Кондомініуми побудовані по-різному. У нашому випадку - це чотириповерхові будинки, розташовані по колу. В середині знаходяться басейн і парк".

Ірина Малкмус із Харкова після переїзду у США відкрила у собі талант художника. Українка малює картини і створює незвичні композиції з дерева, каміння та металу. Її роботи виставляють у галереях, кафе і на мистецьких шоу.

Зараз ви читаєте новину «"30 днів можна жити без візи" - українка поділилася досвідом переїзду в Малайзію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути