Ексклюзиви
четвер, 22 червня 2017 00:17

Салони краси та поліцейський відділок на території університету: українка про навчання в Канаді

Автор: Наталія
  Головний зал однією бібліотек університету Західного Онтаріо
Головний зал однією бібліотек університету Західного Онтаріо

В інфраструктурі канадських університетів є буквально все: гуртожитки, квартири, будинки, салони краси, фотостудії, велика кількість кафетеріїв, ресторанів, барів, лікарняне крило і поліцейський відділок.

Також там можна знайти величезну кількість різних центрів підтримки студентів у навчанні, професійному та моральному плані, отримати юридичну консультацію. При університеті існує навіть центр підтримки студентів-гомосексуалів і трансвеститів. Про це розповіла українка Наталя з Чернігова, яка поїхала вчитися в канадський університет в 2013 році. За останні кілька років вона встигла не тільки отримати освіту, але і переїхати жити до США, повідомляє bigmir)net.

"Закінчивши український бакалаврат, вчитися на магістратуру я поїхала в Університет Західного Онтаріо в канадському місті Лондон. Система освіти, як і сама країна, не розчарувала. Абсолютно всі викладачі університетів мають звання доктора. Вони постійно займаються власними дослідженнями, отримують гранти, пишуть книги і наукові статті, беруть участь у конференціях по всьому світу, і кожен рік готують нові курси для студентів. Викладання — лише один з багатьох компонентів роботи професора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За пропуски у школі штрафують" – українка про освіту на Мальті

Резюме декана мого факультету налічує 30 сторінок. Щороку він знаходив час і влаштовував вечірки для викладачів факультету, студентів-магістрів і докторів наук у себе вдома. Барбекю проходили в неформальній обстановці. Студенти рівня "магістр" і вище звертаються до професорам по імені, і навіть самі заслужені професори спілкуються зі студентами на рівних.

Автор: Наталія
  Канадське оселю, де Наталія знімала одну з кімнат. У будинку жили лише студенти.
Канадське оселю, де Наталія знімала одну з кімнат. У будинку жили лише студенти.

Під час навчання 10 годин у тиждень Наталія працювала асистентом професора. Разом з одним-двома іншими асистентами перевіряла домашні завдання та іспити, відповідала на запитання студентів під час офісних годин.

"Робота була частиною мого фінансування, запропонованого університетом при вступі. Оплата такої роботи — приблизно 25$ на годину, що дозволяє покрити витрати на оренду житла, їжу та інше. Кожен студент-магістр мого факультету також має право раз на рік отримати мінімальний бюджет в сумі $450 для поїздки на конференцію, в ході яких можна провести презентацію свого дослідження, познайомитися з колегами та розширити кругозір. Два рази я скористалася наданим шансом, презентувавши свій проект в університетах Ванкувера і Оттави".

За словами Наталії, одним з багатьох відмінностей канадських студентів — це їхня манера одягатися.

"На кампусі дозволено все, що дозволено на будь-якій вулиці Канади. Відкритий живіт? Коротка спідниця? Пірсинг? Тату? — це особиста справа студента. Твій стиль ніяк не впливає на ставлення професорів до тебе. Утім, основна маса студентів одягається досить просто, віддаючи перевагу комфортний одяг. Каблуки в університеті — велика рідкість".

В університетах Естонії студенти самі обирають графіки екзаменів. Здати іспит можна навіть через Інтернет. Про це Gazeta.ua розповідає Валерія Авраменко, яка навчається на магістратурі у Таллінському Технічному університеті.

Зараз ви читаєте новину «Салони краси та поліцейський відділок на території університету: українка про навчання в Канаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути