Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2018 00:15

Розповіли про долю українки, яка отримала довічне ув'язнення в Малайзії

Розповіли про долю українки, яка отримала довічне ув'язнення в Малайзії
Верховний суд Малайзії засудив українку Клавдію Лопаткіну до довічного ув'язнення. Вирок зараз оскаржують. Фото: nst.com.my

Суди за волю українка Клавдії Лопаткіної, яку засудили до довічного ув'язнення за контрабанду наркотиків в Малайзії, триватимуть щонайменше рік. Адже в мусульманській країні з суровими законами перевезення наркотиків прирівнюється до теракту.

У МЗС заявляють, що вирок про довічне ув'язнення зараз оскаржують. А якщо програють апеляційний, буде найвищий суд, федеральний. Крім нього, є ще право на помилування, пише ТСН.

"Клопотання на помилування подається султану штату, де засуджена українка. Прецеденти про помилування є. Друге – ми працюємо з малайзійською стороною над питанням про укладання угоди про передачу засуджених осіб", - розповіли дипломати.

Зараз судять вісьмох наркодилерів, кажуть в Нацполіції. Але чомусь чотирьох із них суд відпустив додому. Хоча саме вони мають стосунок до Клавдії Лопаткіної.

"Вона йшла в суд спокійно, бо адвокат запевнив, що справу буде виграно, що вона постраждала. Я зараз почну плакати. Не хочу плакати, не хочу, щоби бачили мої сльози. Вона мені сказала такі слова: мама, якщо я повернуся в Україну, це буде диво", - розповіла мама засудженої Ірина Лопаткіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому потрібно стягувати податки з грошей заробітчан

Жінка впевнена, що до Малайзії донька полетіла, аби заробити грошей.

"Вона дуже сильно плакала. Навіть пожаліли служителі тюрми – дали подзвонити в Україну. Вона сказала: мамуля, я не винувата. Вона просто повірила людям".

Земляки розказують, що Клава росла без батька. Поки вчилася, була гарною ученицею та мріяла вирватися зі злиднів.

"З дисципліною проблем не було, дівчинка відповідальна. Розповіли красиву казку – вона і повірила, - кажуть про неї викладачі, - У неї були мрія заробити хоча б пару тисяч доларів, щоби купити ще одну кімнату в гуртожитку".

Три роки Клавдія працювала в Одесі офіціанткою, знайшла там хлопця, завагітніла. Він наполягав зробити аборт, але дівчина відмовилась. Саме в цей час познайомилася з чоловіками, які запропонували легкий заробіток. Після чого потрапила за грати, де і народила дочку. Зараз дворічна дівчинка живе у бабусі на Херсонщині. Познайомитися з дитям тато досі не приїхав.

"Боротьба триває, я дуже сподіваюся, що мене почує сам президент і мою дівчинку повернуть додому", - каже Ірина Лопаткіна.

На острів Пінанг у Малайзії Клавдія Лопаткіна прилетіла як туристка, але третій рік повернутися додому не може. В її багажі знайшли чотири пачки цукерок, а під шоколадом – кокаїн у обгортках, усього два кілограми, вартістю на чорному ринку понад 300 тисяч доларів. За намір перевезти наркотики українці загрожувала смертна кара, але її врешті засудили на довічне

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про долю українки, яка отримала довічне ув'язнення в Малайзії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути