Ексклюзиви
неділя, 18 лютого 2018 00:15

"Подарунки дарують лише на три свята" - українка про стосунки з японцем

"Подарунки дарують лише на три свята" - українка про стосунки з японцем
У Японії на День закоханих подарунки роблять лише жінки Фото: soasta.com

Японські хлопці не люблять дарувати дівчатам подарунки. Вважають, що це обтяжує. Презенти роблять лише на Різдво, День народження та День жінок.

Про це розповідає Дарина Сергеєва, яка два місяці тому вийшла заміж за японця на ім'я Генкі. Зараз живе в Японії по сімейній візі, овідомляє fakty.ictv.ua.

"Я поїхала в Японію на стажування два роки тому. Одночасно працювала офіціанткою. Чоловік прийшов в ресторан як клієнт і вже там ми познайомились. Стосунки розвивались дуже повільно. Ми зустрілись лише через тиждень. Протягом двох місяців товаришували. Згодом, він запропонував мені зустрічатись, - розповідає Дарина. - З мовою було складно. Я погано говорила японською, він не знає ні російської, ні англійської. Допоміг словник. Але на початку ми говорили на загальні теми, тому проблем особливих не було".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 фактів, які має знати українець перед поїздкою в Іспанію

Японці довго цікавляться, яка ти людина, які інтереси. Вони бояться не сподобатись дівчині, каже українка.

"В японській родині головний – батько. Він приймає всі важливі рішення. Але жінка – нарівні з чоловіком. Сучасні японки працюють і заробляють не менше чоловіків. Хоч японці не люблять робити подарунки, але є так звана традиція окаеші. Коли тобі привозять подарунок з подорожі, маєш відповісти тим самим. Якщо цього не зробити – японці ображаються. У японських родинах також не святкують Новий рік. Різдво не пов'язане з релігією, вони обмінюються подарунками, як у нас на День святого Валентина. А на День закоханих лише дівчина дарує чоловіку подарунок".

Художниця Марина Вовк проводить майстер-класи із петриківського розпису для американців та українців у різних містах США. Дівчина родом з Івано-Франківська. В Америку переїхала 5 років тому.

Зараз ви читаєте новину «"Подарунки дарують лише на три свята" - українка про стосунки з японцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути