Ексклюзиви
четвер, 01 серпня 2019 00:18

Під час продажу будинку влаштовують публічні оглядини - діаспорянка про житло у Каліфорнії

Автор: Вікіпедія
  Діаспорянка розповіла про особливості продажу житла в Каліфорнії
Діаспорянка розповіла про особливості продажу житла в Каліфорнії

В США найдорожче житло у Нью-Йорку, а також у Сан-Франциско штату Каліфорнія.

"В Каліфорнії взагалі житло надзвичайно дороге. Купити практично не можливо. Але все відносно. Це розумієш, коли знаходяться покупці на будинок, вартістю понад мільйон доларів", - говорить Gazeta.ua чернівчанка Юлія Косівчук. 14 років тому виїхала до міста Берклі в передмісті Сан-Франциско штату Каліфорнія.

На вулиці, де ми орендуємо 2-кімнатну квартиру, продавали будинок за 1 млн 200 тисяч доларів. За місяць до продажу рієлтори вивішують оголошення, що влаштовують відкриті оглядини нерухомості - "опенхаус". З'являється багато бажаючих подивитися. Там влаштовують відкриті торги. Потенційним покупцям дозволяють зайти у будинок і більш детально оглянути кімнати, підвал, кухню, двір. Житло продали за понад 2 мільйони доларів.

Врешті через аукціон знайшовся охочий купити його за понад 2 мільйона доларів. Взагалі у Каліфорнії, особливо у Берклі, який відноситься до затоки Сан-Франциско не стільки дороге житло, стільки земля під ним. Сам будинок старий, зводився в 40-50 роках.

Натомість у Берклі контролюють ціни на оренду житла. Власник квартири чи будинку не має права підняти орендну плату більше ніж на 10 відсотків за рік. Тому ціна за оренду може зрости хіба-що на кілька десятків доларів. Якби не було контролю, ми б зараз платили за квартиру щомісяця близько 3 тисяч доларів. За таку суму зараз здають поблизу квартири.

Автор: фото надане Юлією Косівчук
  Діаспорянка розповіла про особливості продажу житла в Каліфорнії
Діаспорянка розповіла про особливості продажу житла в Каліфорнії

Власнику квартири дозволяється виставляти свої вимоги наймачам. Наприклад, не можна тримати тварин. Геть чути не хочуть про кота чи собаку. За це можуть збільшити оренду житла. Тому американці намагаються потай нічого не робити в квартирі і не тримати тварин. Розуміють, що це може дорого коштувати. Нам пішли на зустріч і дозволили тримати папужок. Та вони так голосно кричали, що мусили віддати. На їхній крик пожалілися сусіди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців переїхали до США з початку року - статистика

Більшість емігрантів починають життя у США з Нью-Йорку. У країні малозабезпечені люди можуть оформити пільгову медичну страховку та отримати безкоштовуо їжу. Емігранти можуть отримати кредит на будинок на 30 років. Проте будуть перевіряти кредитну історію, та чи спроможний платити взагалі.

Про це Gazeta.ua розповідає Андрій Влезько з Макіївки Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Під час продажу будинку влаштовують публічні оглядини - діаспорянка про житло у Каліфорнії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути