середа, 26 квітня 2017 03:17

Одесит став найбагатшим у Великій Британії

Одесит став найбагатшим у Великій Британії
Лев Блаватнік Фото: Ivona

"Я не розумію, як робиться алюміній, але я розумію, як робляться гроші. Тому ваша задача зробити алюміній, а моя - примножити гроші", - казав своїм партнерам мільярдер Лев Блаватнік, уродженець Одеси. Його визнали найбагатшою людиною Великої Британії.

Найбільше його статки збільшились протягом 2014 року - до 13,17 млрд фунтів - $20 млрд. Це дозволило йому піднятися із четвертого місця на перше. Результати щорічного рейтингу оприлюднило видання "The Sunday Times" 26 квітня 2015 року. Попередні два роки на першому місці був росіянин Алішер Усманов, який спустився на четверту позицію із 9,8 млрд фунтів.

Лев Блаватнік власник великої алюмінієвої компанії РУСАЛ. У травні 2011 року придбав студію звукозапису Warner Music Group за $3,3 млрд. У американського актора і режисера Мела Гібсона придбав права на 500 фільмів, вартістю $100 млн. Тому з ним мусять рахуватися провідні кінопрокатні компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто заборгував Кучмі $50 млн

Займається електронними ЗМІ, добування нафти і металів. Багато грошей олігарх вклав у готельний бізнес. Володіє Hotel Vendome в центрі Парижу – найстаріший готель, збудований у XVІІ столітті.

Відомо, що регулярно робить пожертви Республіканській партії США. Підтримує стосунки із конгресменами-республіканцями від штату Нью-Йорк.

Два легендарні французькі готелі, які відвідували Вінстон Черчілль, Чарлі Чаплін, Пабло Пікассо, Арістотель Онасіс і Сомерсет Моем, були куплені мільярдером Левом Блаватніком. За Grand-Hotel du Cap-Ferrat на Лазурному березі й Hotel Vendom в самому центрі Парижа олігарх заплатив 250 млн. євро. Grand-Hotel du Cap-Ferrat був відкритий близько 1908 р. У нім проживали члени монарших фамілій довоєнної Європи, серед яких і російська династія Романових. Зараз цей готель знаходиться на 70-м місці в світі й на 14-му в Європі, за престижною класифікацією Travel + Leisure.

Зараз ви читаєте новину «Одесит став найбагатшим у Великій Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути