пʼятниця, 30 серпня 2019 01:07

Нідерладці водять дітей дивитися на Прайд - українка про особливості життя в Амстердамі

Нідерладці водять дітей дивитися на Прайд - українка про особливості життя в Амстердамі
Ярина Лінинська про життя в Нідерланах. Фото надане Яриною Лінинською.

27-річна Ярина Лінинська переїхала у Амстердам у квітні 2018-го.

"У компаніях за кордоном, якщо у тебе є партнер — дівчина, дружина, хлопець або чоловік, роботодавець допомагає і їм переїхати. Робить візу на постійне місце проживання, влаштовує курси для вивчення мови, проводить зустрічі для партнерів працівників для кращої адаптації у суспільстві. Допомагає також і з працевлаштуванням та надає житло.
Квартира у якій ми жили - була в центрі Амстердаму, одразу ж біля каналу. Зі спальнею та ще однією суміжною із кухнею кімнатою. Платили - 1200 євро. Додатково - комунальні послуги, вивіз і сортування сміття, а також податок на те, у які зоні міста живеш. Що ближче до центру, та що краще зона облаштована — то дорожче. Впливає на податок і наявність школи, медзакладу у районі, пожежної частини, спортзалу, бібліотек, парків, майданчиків тощо. Платили і за фільтрування води. Загалом житло нам обходилось 1800 євро".

Амстердам — маленьке місто. Усюди можна дійти пішки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, як стала лікарем у Лондоні

"Автомобілі у центр не пускають. Парковки — платні. Громадський транспорт також не дешевий. Разовий квиток на автобус — 3-4 євро, - розповідає дівчина.- Один похід в магазин за вівсянкою, м'ясом, свіжою зеленню обійдеться приблизно у 30 євро. Похід у ресторан на вечерю на двох — 50-70 євро. На харчування у місяць витрачали приблизно 600 євро".

Місто туристичне, і туристів впізнаєш одразу.

"Усі біжать у кофішопи, купують маріхуану, кекси та солодощі із каннабісом. Вживати можна лише в Амстердамі, тому місто смердить травою. Це розвага для туристів. Місцеві — майже вживають. Хоч дуже толерантні і на "релаксі".

Щороку у місті відбувається Прайд, і амстердамці водять туди своїх дітей. Пояснюють, що різноманітність це добре, що не потрібно вдаватись до харасменту (приниження людської гідності, -Gazeta.ua). Через низький рівень заборон у Амстердамі місцеві дуже виховані, відповідальні й культурні. Зокрема місто безпечне, низький рівень злочинності".

Спочатку львів'янка Юлія кинула все - і відправилася підкорювати журналістські висоти в Києві, але можливостей в українській столиці їй стало мало і вона вирушила в далеку, вічно сонячну Австралію. Це країна, що знаходиться на краю світу і водночас - в центрі планети. Вона велика, незалежна і радісна.

Зараз ви читаєте новину «Нідерладці водять дітей дивитися на Прайд - українка про особливості життя в Амстердамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути