Ексклюзиви
четвер, 14 червня 2018 00:15

Захмарні ціни і нашестя тарганів: українець розповів про житлові умови в Китаї

Захмарні ціни і нашестя тарганів: українець розповів про житлові умови в Китаї
Орендувати квартиру в Китаї коштує від $1000 Фото: obozrevatel.

У Китаї ціни на оренду квартир в хорошому районі починаються від $1000, купівля житла - від $500 тисяч.

Про це розповідає виданню "Обозрєватель" українець Олександр Пастухов, який переїхав у Китай після тривалого проживання в Польщі.

"Ціни на нерухомість зростають і роблять багатьох китайців мільйонерами. Багато просто беруть квартиру в кредит і через рік - два продають з величезним плюсом. Ростуть ціни ще і через те, що дівчат в Китаї тепер менше, ніж хлопців, і вони диктують умови. Без квартири дівчина заміж не вийде. Зазвичай в середині району знаходяться нетрі, контраст величезний".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка створює незвичайні картини в США

"Нам хотілося без тарганів і іншої живності, що в Азії в принципі складно. Таргани є в дешевих і дорогих готелях, вдома, на роботі, в кафе, ресторанах і просто на вулиці. Великі таргани могли залітати в вікно на 13-й поверх, тому балкон намагалися не відкривати".

При вселенні в квартиру потрібно дати суму за три з половиною місяці вартості оренди. Половину агентству і два місяці застави.

"Сам договір про оренду був написаний на двох мовах, але в разі неточностей правильним вважається договір китайською. Я читав до цього, що часто в англійській версії чогось не договорюють, так виявилося і у нас. В англійській версії власник квартири зобов'язаний лагодити фурнітуру, в китайській - ми. Цікаво, що договір підписується відбитками пальців з червоною фарбою. Виглядає, як договір, скріплений кров'ю".

Будинки зазвичай зроблені у вигляді закритих охоронюваних територій - гарденів. Всередині може бути басейн, дитячий майданчик і парк.

"Сама якість квартир за мільйони доларів залишає бажати кращого. Зроблено все поспіхом і неякісно. Наші панельки робилися якісніше. Кажуть, це пов'язано з тим, що всі будинки через деякий час стають власністю держави і вигідніше через час знести будинок і побудувати новий, ще вище. Цікаво, що будь-які угоди починаються зі склянки води або чаю. Я не знав і, схоже, образив одного агента нерухомості. Він перед тим, як показати квартири, спеціально збігав за пляшкою води для мене і для себе, а я через необізнаність відмовився".

У Кореї можна не закривати квартири, залишати ключ в автомобілі. На вулицях щометра стоять камери. За кілька хвилин в інтернеті можна перевірити, хто звідки прийшов і куди поїхав. Тому злодія одразу вирахують. Про це розповідає Андрій Літвінов, який 8 років мешкає у Південній Кореї.

Зараз ви читаєте новину «Захмарні ціни і нашестя тарганів: українець розповів про житлові умови в Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути