четвер, 30 листопада 2017 13:18

Назвали країни, де живе найбільше українців

Назвали країни, де живе найбільше  українців
Найбільше українців проживають у Росії Фото: gdb.rferl.org

Найбільше українських мігрантів проживає в Росії, Канаді, Польщі, США і Бразилії. В них сукупно в 2017 році зараз проживає понад 8 млн українців.

Понад половина мігрантів - 4,4 млн – проживають в Росії. Живуть 1,2 млн - в Канаді, 940 тис. - у США, 500 тис. - в Бразилії. Про це повідомляється в дослідженні Expat Insider, інформує "Інтерфакс-Україна".

У Польщі проживають 1,2 мільйона українських мігрантів. Це найбільше серед країн Євросоюзу. В Італії - 231 тис. українців, а в Німеччині - 230 тис.

Згідно з дослідженням InterNations, більшість українських мігрантів віком близько 32 років. 57% українців за кордоном працюють, 7% - у пошуку роботи, а 6% є студентами. 18% українців зайняті в IT-індустрії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Крым наш!" - росіяни влаштували сутичку з українцями

Українські мігранти, як правило, добре освічені й володіють іноземними мовами. Вони зазначають, що основною причиною їхньої міграції є пошуки кращих умов для життя.

При цьому більшість українців констатують, що за кордоном вони заробляють набагато більше, ніж удома. Це дозволяє їм робити більш суттєві грошові перекази додому.

"У першому кварталі 2017 року мігранти, що працюють в Польщі (90% з них - це українці), відправили додому за допомогою онлайн-сервісу TransferGo понад 4,3 млрд злотих - це майже на дві третини більше, ніж в минулому році. Це просто рекордна сума, яка перевищує практично на 2 млрд злотих обсяг грошових переказів у Польщу", - зазначив директор з розвитку бізнесу TransferGo Томас Снітка.

До 70 тисяч українців навчаються за кордоном. Пропонуємо дізнатися, у яких країнах наших студентів найбільше та скільки вони платять за освіту.

Зараз ви читаєте новину «Назвали країни, де живе найбільше українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути