Ексклюзиви
середа, 01 лютого 2017 07:35

"На повноліття батьки дарують автомобілі" - українець про життя в Німеччині

"На повноліття батьки дарують автомобілі" - українець про життя в Німеччині
Фото: Олександр Рекута

В Німеччині кожен працюючий має власний автомобіль. Це один із найпопулярніших подарунків для дітей на 18-річчя. Про це Gazeta.ua розповів Олександр Рекута, який живе у Стокгольмі.

"На роботу не прийнято їздити на автобусах. Кожен працюючий у Німеччині має свій автомобіль. Їх на сім'ю може бути декілька. Окремо у чоловіка і дружини. Багатьох дітей навчають з дитинства заощаджувати кишенькові гроші на права. До вісімнадцяти років вони назбирують потрібну суму. А це 1100 євро. Приблизно стільки ж коштує стара машина. Такі дарують донькам і синам на вісімнадцятиріччя. Діти користуються ними поки не навчаться їздити, бо за статистикою серед молодих багато аварій. Тільки тоді батьки купують їм нове авто", - розповідає Олександр Рекута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як отримати роботу з українським дипломом

Старші люди економлять € 1 тис. в місяць. За необхідності можуть відкладати більше.

"Дорого не купляти, а утримувати машину. Страхування і податки замість дітей платять батьки. Дешевий, але новий мерседес можна придбати за 50 тисяч євро. Нова Хонда коштує 20 тисяч євро. Це в рази дешевше, ніж в Україні. Німці ніколи не питають один одного про зарплату, але можуть запитати скільки у кого з неї залишається грошей. У молодих, наприклад, здебільшого пусті кишені. Їм постійно допомагають батьки. Для заможних німців не проблема вивчити дітей, а потім купити їм офіс під власний бізнес".

На роботі забороняють курити, говорити по мобільному чи заходити в Інтернет.

"Спілкуватися між собою у процесі роботи також не можна. Максимум - вийти в туалет. Штрафів і зауважень ніхто не робить. Усі знають, що на вулиці 20 мільйоні безробітних. Якщо прийти з перегаром, запізнитися або піти додому раніше, зразу звільняють. Відпочити, перекусити чи подзвонити можна у спеціальні паузи – 15 хвилин зранку і 45 хвилин перериву в обід", - каже Рекута.

Зараз ви читаєте новину «"На повноліття батьки дарують автомобілі" - українець про життя в Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути